The Big Short op Netflix België review

The Big Short posterThe Big Short ***

Regie: Adam McKay (Step Brothers, Anchorman 2)

Met Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, Marisa Tomei, John Magaro, Finn Wittrock,…

Speeltijd:

Ga kijken als Wall Street: Money Never Sleeps & Zeitgeist.

Het verhaal: In de zomer van 2007 barstte de zogenaamde kredietcrisis los in Amerika en over de hele wereld. Enkele gekken zagen het komen. The Big Short vertelt hen verhaal.

Ryan Gosling krijgt er van langs door de crew van Steve Carrell

Ons verdict: Regisseur Adam McKay mocht een oscar ontvangen voor zijn schrijftalent met deze The Big Short en met grote namen zoals Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling & Brad Pitt kan je verwachten dat deze film een zeker kaliber heeft.

Maar diegenen die zich verdiept hebben in de actualiteit rond de huizencrisis van 2007-2011 zullen op hun honger blijven zitten met The Big Short. Er zijn inmiddels heel wat documentaires die veel verder gaan en je veel meer vertellen van wat er nu eindelijk is gebeurd. Daarentegen is The Big Short niet toegankelijk genoeg om de grote massa aan te spreken en Wall Street: Money Never Sleeps was hen maar liefst 5 jaar voor (hoewel deze maar aan de oppervlakte blijft). The Big Short spreekt dus maar een beperkt segment van mensen aan. OK, de hoofdcast met Steve Carell ver aan kop levert uitstekend werk, maar het verloop lijkt eerder op een televisiefilm dan een effectieve cinemafilm met Oscar-allure.

Kortom, The Big Short mag dan wel wat toegankelijk zijn voor de grote massa, stop je tijd eerder in goede documentaires rond de financiële crisis van 2008. Wij hadden er meer van verwacht.

3 gedachten op “The Big Short op Netflix België review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter