Destroyer recensie

Destroyer recensieDestroyer *** 1/2

Regie: Karyn Kusama (Aeon Flux, Jennifer’s Body)

Met Nicole Kidman, Sebastian Stan, Toby Kebbell, Scoot McNairy, Beau Knapp, Zach Villa, Tatiana Maslany, Bradley Whitford,…

Speeltijd: 121′

Ga kijken als je hield van  Tully, Den of Thieves & Monster’s Ball.

Het verhaal: Een politiedetective maakt opnieuw verbinding met mensen uit een geheime opdracht in haar verre verleden om vrede te sluiten.

Nicole Kidman in Destroyer recensie

Ons verdict: Destroyer zette het Toronto Film Festival in lichterlaaie vanwege de memorabele transformatie van Nicole Kidman in de hoofdrol als de harde & taaie politiedetective Erin Bell. Net zoals Charline Theron in Monster zet de Australische mooie die geen introductie nodig heeft na bijdrages in films zoals Eyes Wide Shut, Moulin Rouge, Australia & The Stepford Wifes en recente bijdrages in Big Little Lies & Aquaman een quasi onherkenbare karakterkop op en dat maakt Destroyer deels tot wat het is. Wat Destroyer nog goed maakt, is zijn sterk plot dat gedurende de film met een speelduur van meer dan 2 uur wat langdradig aanvoelt (zeker na de eindeloze dialogen tussen moeder & dochter), maar net zoals Tully meesterlijk tot zijn einde komt. Regisseuse Karyn Kusama, die na haar nieuwe loopbaan op televisie met series zoals Billions, Masters of Sex & The Man in the High Castle terug van weggeweest is na de pover onthaalde Aeon Flux & Jennifer’s Body, probeert hier en daar de controverse op te zoeken, maar door de matige opbouw van de scènes wat in de vergetelheid terecht komt. Honkbalfans zullen ook de vele referenties naar L.A. Dodgers kunnen appreciëren en locaties zoals Los Angeles, Palm Springs & andere plekken in Californië laten velen wegdromen van that sunshine state (where the bomb-ass hemp be). Destroyer past tot slot perfect in het rijtje van sterke California film noir die Annapurna Pictures & STX Entertainment grotendeels gerepresenteerd door The Searchers in België inmiddels mooi uit geplaveid hebben. Ze brengen steeds een mooie selectie van mid-range films naar België die voor de eeuwwisseling nooit het licht van de bioscoop zouden zien, waarvoor dank!

Kortom, Destroyer is zonder meer het beste wat regisseuse Karyn Kusama heeft gebracht en bevat een voortreffelijke karakterkop van een Nicole Kidman. Enkel spijtig van de matige opbouw & iets te lange speelduur.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.