Seven Seconds recensie op Netflix België

Seven Seconds poster op Netflix BelgiëSeven Seconds ****

Bedenker: Veena Sud (The Killing)

Met Regina King, Russell Hornsby, Beau Knapp, Clare-Hope Ashitey, David Lyons, Nadia Alexander, Michael Mosley, Raúl Castillo,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Training Day, Rundskop, Traffic & Detroit.

Het verhaal: De spanningen lopen hoog op tussen Afrikaans-Amerikaanse burgers en blanke politieagenten in Jersey City wanneer een tiener van Afro-Amerikaanse oorsprong omver gereden wordt door een agent.

... in Seven Seconds op Netflix België

Ons verdict: Het is leuk om te zien dat Netflix ondanks zijn mislukte pogingen met series zoals The Get Down tegenover recente Hollywood wins zoals Annihilation, The Irishman, Mute & The Cloverfield Paradox trouw blijft aan zijn roots en succesvolle regisseurs of schrijvers probeert te overtuigen om content te blijven maken voor hun platform. Deze keer is het aan The Killing-schrijfster Veena Sud om met Seven Seconds het Netflix-publiek te overtuigen van haar kunnen samen met iets onbekendere namen zoals Regina King (Ray, Enemy of the State) & Russell Hornsby (Fences, Meet the Parents) en hun pogingen zijn zonder meer geslaagd. Hoewel de eerste 2 afleveringen een serieuze inspanning betekenen voor de kijker, breekt de heleboel los vanaf aflevering 3 om mooi op te bouwen tot de climax in de laatste afleveringen. Karakterkoppen zoals Beau Knapp (Run All Night, Sand Castle) & David Lyons (Safe Haven, Eat Pray Love) geven Seven Seconds een heerlijke Training Day vibe en de knigoog naar Denis Villeneuve’s Sicario is ook gepast. Tot slot is Seven Seconds best controversieel met keiharde dialogen naar Trump’s regime en stevige clichés rond rassenhaat in het Amerikaanse rechtssysteem.

Kortom, Seven Seconds is weer een Netflix-serie van mooie kwaliteit voor de liefhebbers van het misdaadgenre rond corrupte agenten.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter