Mute recensie op Netflix België

xxxMute ***

Regie: Duncan Jones (Warcraft, Source Code)

Met Alexander Skarsgard, Paul Rudd, Justin Theroux, Seyneb Saleh, Gilbert Owuor, Noel Clarke, Robert Kazinsky,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van Altered Carbon & The Fifth Element.

Het verhaal: We volgen het verhaal van Leo, een Amish die vanaf jongsaf niet kan spreken door een ongeluk. Hij werkt als barman in het Berlijn van de toekomst met zijn vriendin Naadirah die onder mysterieuze omstandigheden verdwijnt.

Alexander Skarsgard in Mute

Ons verdict: Netflix lijkt na de buzz van Blade Runner 2049 het cyberpunk-genre te hebben omarmd met het geweldige Altered Carbon, maar ook de aankoop van Mute toont een duidelijk interesse van de internationale streamingdienst om zijn tanden te zetten in het science fiction genre. Duncan Jones die met Warcraft: The Beginning zijn reputatie een beetje vergooid heeft in Hollywood na het voortreffelijke Source Code, had het moeilijk om een release date te krijgen voor zijn passieproject. Maar Netflix is vastberaden om de Europese markt te veroveren, dus werd de unieke samenwerking een perfecte manier om de Duitse markt na Dark verder aan te boren.

Als Brits-Duitse coproductie mag Mute, met zijn indrukwekkende vormgeving die laat terugdenken aan Altered Carbon, tellen. Zelden zagen we zo’n mooie ode aan Luc Besson’s Fifth Element voor een Europese regisseur (zolang er nog geen Brexit is, mogen we dit nog zeggen, juist?). Ook heeft Mute een aantal geslaagde scènes die in de lijn van mensen met een handicap mooi bij het het publiek moeten liggen na pakweg een Black Panther of Wonder Woman. Bovendien vinden wij Paul Rudd voor de eerste keer echt grappig in een film. Wat is het probleem dan met Mute? Het verhaal in combinatie met het tempo. De film heeft meer dan 45 minuten nodig om zijn introductie van de personages vast te leggen en het plot heeft bijna 2 uur nodig om mooi tot uiting te komen. In de plaats krijg je in onze ogen een bijzonder realistische weergave van de toekomst in combinatie met een unieke cinematografie vol extragavante tinten die die hard scifi-fans een plezier zal doen, maar het startup karakter van het hippe Berlijn komt te weinig voor in Mute. Tot slot is de selectie van de cast niet de beste: Alexander Skarsgard levert een gemiddelde prestatie als de stomme hoofdfiguur, maar Paul Rudd & vooral Justin Theroux presteren ondermaats.

Kortom, Mute speelt met onze grens van het aanvaardbare. In de bioscoop had deze film in moeilijkheden gekomen, maar al een geluk is Mute mooi meegepikt naast Altered Carbon op Netflix.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter