Dark recensie op Netflix België

Dark Netflix posterDark ***

Bedenker: Baran bo Odar (Sleepless) & Jantje Friese

Met Louis Hofmann, Jördis Triebel, Mark Waschke, Maja Schöne, Anatole Taubman, Oliver Masucci, Karoline Eichhorn,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Tabula Rasa, Twin Peaks & Stranger Things.

Het verhaal: In een klein stadje in Duitsland verdwijnen plotseling 2 tieners kort na elkaar en dat zorgt voor heel wat commotie bij de gemeenschap.

Duitse cast van Dark op Netflix

Ons verdict: Wij Belgen kregen de eer om met het geld van ZDF een legendarische psychologische horrorserie te maken die de titel Tabula Rasa draagt, maar de Duitsers dachten “wij kunnen dit alleen ook”. Dus stapten ze naar Netflix en wisten er het Europees geld te verzilveren van de streamingpartij die maar al te graag in Duitsland wil aanboren nadat Amazon Prime Video daar iets beter bij de huishoudens zit. Met Suburra & Marseille toonde Netflix dat het goede Europese content kan brengen, dus waren wij benieuwd naar het Duitse debuut van de streaming-gigant.

Toegegeven, Dark is niet zo braaf als Tabula Rasa, gezien het achter een muur staat en zich geen zorgen moet maken of hun serie aanstootgevend is voor het grote publiek, dus kan het net iets verder gaan. Dark zet dan ook meer in op horror in plaats van mysterie, maar haalt zijn inspiratie wel helemaal bij Stranger Things. En dat maakt de serie in een keer een stuk minder interessant. De cast met Louis HofmannOliver Masucci aan kop acteren voldoende maar missen wat charisma tegenover pakweg een David Harbour, Finn Wolfhard of Millie Bobby Brown. Allemaal tof en wel, maar op een Duitse versie van Stranger Things staat niemand te wachten, toch?

Kortom, Dark is de Duitse versie van Stranger Things met een snuifje Tabula Rasa & Twin Peaks. Voor de liefhebbers die zich niet storen aan de Duitse taal.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter