The Girl on the Train op iTunes review

The Girl on the Train posterThe Girl on the Train *** 1/2

Regie: Tate Taylor (The Help)

Met Emily Blunt, Haley Bennett, Luke Evans, Rebecca Ferguson, Edgar Ramírez, Justin Theroux, Laura Prepon, Lisa Kudrow, Allison Janney,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van Gone Girl.

Het verhaal: We ontmoeten de afwezige Rachel, het meisje op de trein die geobsedeerd is met een onbekende vrouw die in de buurt van haar ex-man woont.

Emily Blunt in The Girl on the Train

Ons verdict: Als je een fervente bioscoopganger bent, zal The Girl on the Train je ongetwijfeld zijn opgevallen in de bioscoopetalages vorig jaar. Een uitgebreide cast in het verhaal van een bestseller? Daar wachten we wel thuis op, dachten we bij onszelf.

Toch moet ik met spijt in het hart bekennen dat we deze Girl on the Train beter in de bioscoop hadden gezien. The Girl on the Train is een sterke thriller die qua verhaal hard doet terugdenken aan het geweldige Gone Girl. Hoewel het werk van Tate Taylor cinematografisch & filmtechnisch niet op hetzelfde niveau is als het werk van David Fincher, komt de spanning (met een ultimate kill) mooi tot uiting in dit bestseller-verhaal door Paula Hawkins. Ook moet Emily Blunt spijtig genoeg onderdoen aan het Oscar-waardig acteerwerk van Rosamund Pike, maar de nevencast met Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Rebecca Ferguson & Edgar Ramírez laten wel een charismatischere indruk na.

Kortom, The Girl on the Train is een aanrader van een triller die doet terugdenken aan het succesvolle Gone Girl zonder de verfijnde editing weliswaar.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter