Gone Girl review

Gone Girl posterGone Girl ****

Regie: (House of Cards, Fight Club, The Curious Case of Benjamin Button)

Met , , , , , , , , , , , ,…

Speeltijd: 149′

Ga kijken als je hield van Zodiac, Argo & Fracture.

Het verhaal: Nick & Amy Dunne zijn een gelukkig getrouwd koppel in de staat Missouri tot op een gegeven dag Amy weg is uit het huis. Nick contacteert de politie en informeert hen dat zijn vrouw plotseling verdwenen is. Inspecteur Noelle Hawthorne stelt voor om een persconferentie op te zetten om de media in te zetten Amy zo snel mogelijk terug te vinden. Maar wat een zoektocht lijkt, wordt een ware heksenjacht voor Nick die vanwege zijn overkomen in de media verdacht wordt zijn vrouw zelf te hebben vermoord…

Ben Affleck & Rosamund Pike in Gone Girl

Ons verdict: Regisseur David Fincher is na The Girl with the Dragon Tattoo bezig aan een stevige comeback! De regisseur die gejubeld werd vanwege zijn filmklassiekers zoals Flight Club & Se7en heeft een nieuwe filmstijl gevonden tijdens het verfilmen van het eerste seizoen van House of Cards. Populaire elementen vanuit tv-films worden met de nodige enscenering, cameraoogpunten en scherpte opnieuw tot het leven gebracht op het witte doek. Gone Girl is een verderzetting van zijn typische cinematografische stijl waarmee hij experimenteert sinds The Social Network. Voeg hier een verhaal van het niveau à la Zodiac toe en je krijgt een stevige psychologische thriller die je zal weten te intrigeren. Wie heeft Amy vermoord? Is Nick Dunne een moordenaar? En welke macht heeft de media in dit verhaal?

We moeten bij MoviePulp ook wel zeggen dat in deze Gone Girl waarschijnlijk de presentatie van haar carrière neerzet door het personage van Amy Dunne tot in de puntjes uit te werken. En ook is aan een comeback bezig door na Argo weer een voortreffelijke bijdrage te leveren aan een film. We kijken uit naar zijn prestatie in Batman vs. Superman. Deze regisseurstijl van Fincher doet zelfs heel hard terugdenken aan Affleck’s Argo. Wees weliswaar gewaarschuwd: na het zien van Gone Girl zou je jezelf wel eens vervreemd en argwanig kunnen voelen. Zelf was ik geen fan van hoe de film eindigde, maar het geeft Gone Girl wel het nodige gewicht om dit als een classic te aanzien binnen een aantal jaar.

Besluit: Gone Girl heeft een indrukwekkend verhaal met de prestatie van Rosamund Pike’s filmcarrière, maar wacht gerust nog even om deze film te kijken als hij verschijnt op Blu-Ray of DVD. Bekijk onderaan de clips Should I Know My Wife’s Blood Type?, Who Are You? & Nick at Desi’s House:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter