Argo review

Argo ****

Regie: Ben Affleck

Met Ben Affleck, John Goodman, Bryan Cranston, Alan Arkin, Victor Garber,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van Munich en State of Play.

Het verhaal: Tijdens het gijzelingsdrama van 1980 tussen Iran en de Verenigde Staten wordt er een man aangesteld om 6 Amerikaanse burgers veilig naar huis te brengen. Tony heeft een gewaagd maar absurd plan om de 6 uit Iran te halen door een nepfilm te creëren. Gaat het hem lukken?

Ons verdict: De grootste troef van Argo is de verfijnde nabootsing van de situatie in de jaren ’80: de cast lijkt zoals 2 druppels water op de echte mensen, de decors zijn heerlijk eighties en de ware beelden geven de film de nodige geloofwaardigheid. De film voelt in zekere zin surreëel aan: het waar verhaal lijkt eerder verzonnen dan de Hollywood-verfilming van Argo. Man of the Hour is zonder meer Ben Affleck die met zijn geld en het geld van George Clooney een film uit de grond stampt met meerwaarde, geschiedenis en duiding, want geef toe, hoe weinig weet je nog over de situatie tussen Iran en de VS destijds? Hoe weinig weet je als Westers individu mens over Iran?

Kortom, Argo is een meerwaardefilm die je zeker moet kijken als je op zoek bent naar inhoud. Onderaan kan je de clips Bicycles, Bad Options, Break You en Nobody Makes Westerns Anymore terugvinden uit Argo:

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Argo review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter