Big Little Lies recensie

Big Little Lies recensieBig Little Lies *** 1/2

Bedenker: David E. Kelley (Dallas Buyers Club, Wild) / Regie: Jean-Marc Vallée (Sharp Objects)

Met Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Laura Dern, Zoe Kravitz, Adam Scott,…

Speeltijd: 7 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van een mix tussen Desperate Housewives, Gypsy & American Crime Story: The People vs. OJ Simpson.

Het verhaal: De gescheiden huismoeder Madeline leert op de eerste dag voor school Jane kennen, een alleenstaande moeder die nog maar net verhuisd naar Monterey. De populaire Madeline ziet veel in haar terug, neemt de vrouw onder haar hoeden en introduceert ze aan haar beste vriendin Celeste.

Reese Witherspoon, Shailene Woodley & Nicole Kidman in Big Little Lies

Ons verdict: In content maken, is er maar 1 vuistregel: Be unique! Big Little Lies heeft een succesvolle campagne achter de rug op de Primetime Emmy Awards met maar liefst 5 awards. De HBO Limited Series heeft de nominatie voor beste acteur / actrice te pakken en het mag dan ook niet verwonderen dat Nicole Kidman & Alexander Skarsgard de show (en niet alleen op de Emmy Awards) stelen. Maar dat maakt Big Little Lies op zich niet uniek: het is eerder de opmerkelijke editing met meningen, ideeën & statements van buitenstaanders die snel maar kort invloed uitoefenen op de algemene verhaallijn van het trio moeders die in direct conflict staan met de ambitieuze Renata (gespeeld door Emmy winnares Laura Dern). Echter is er ook een andere vuistregel die niet per sé alleen voor films of series geldt: Be the first! Het brengen van het plot zoals een accordeon (je kent het begin en het einde maar niet wat er exact gebeurd) is niet nieuw als je denkt aan shows zoals Bloodline & How to Get Away with Murder. Samen met de referenties naar Desperate Housewives en de zwakke start van de eerste 2 afleveringen vrezen we dat deze Big Little Lies een antwoord is op Netflix’ Gypsy die danig de grond werd ingeboord. Big Little Lies gaat en staat dus met zijn de cast Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard & Laura Dern die allemaal gelukkig genoeg voortreffelijk werk afleveren.

Kortom, we hebben gemengde gevoelens bij Big Little Lies. Laat ons zeggen dat we meer verwachten van een HBO-serie die prijzen wint.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter