Black Mass op iTunes review

Black Mass posterBlack Mass *** 1/2

Regie: Scott Cooper (Out of Furnace & Crazy Heart)

Met Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson, Kevin Bacon Peter Sarsgaard, Corey Stoll, Adam Scott, Juno Temple,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van Public Enemies, Out of Furnace, American Gangster & Mystic River.

Het verhaal: Boston, 1975. We volgen het leven van een kleine crimineel James ‘Whitey’ Bulger die dankzij de FBI groot wordt door zijn rol als informant om de Italiaanse maffia ten onder te brengen in zijn thuisstad.

Johnny Depp als Whitey Bulger in Black Mass

Ons verdict: Het maffia-genre blijft het goed doen. Dat tonen de box office resultaten aan van deze Black Mass, maar ook kijkcijfers van Netflix’ Narcos. Maar het genre ontbreekt sinds The Godfather en andere classics wel aan originaliteit. Zo ook deze Black Mass: het is niet meteen de eerste keer dat Johnny Depp een hoofdrol vertolkt in een gangsterfilm (Public Enemies waren hem voor). Maar Black Mass is wel de eerste waarbij hij een extreme make-over ondergaat om te lijken op de persoon in realiteit, Whitey Bulger van Boston. Iets waar Johnny Depp een kei in is sinds Pirates of the Caribbean-franchise en de veelvuldige films door Tim Burton. Black Mass is ook niet meteen een product van zijn tijd en waarmee bedoelen we het veelvoudige bloedvergieten op het scherm a la Tarantino blijft wat uit. Black Mass moet het wel hebben van zijn ongelofelijk verhaal en zijn sterke dialogen tussen agenten en boeven. Daarbij gaat de main cast Johnny Depp, Joel Edgerton & Benedict Cumberbatch volledig met de eer lopen. Smullen geblazen met andere woorden.

Kortom, Black Mass toont aan dat het maffia-genre nog steeds in is, maar ontbreekt wel aan originaliteit in zijn tijdsgeest. Een voorproefje van de keiharde dialogen vind je onderaan in deze Black Mass clips:

 

Eén reactie op “Black Mass op iTunes review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter