De Allegiant op iTunes review van The Divergent Series

Allegiant posterAllegiant ** 1/2

Regie: Robert Schwenkte (RED, Insurgent)

Met Shailene Woodley, Theo James, Jeff Daniels, Naomi Watts, Zoë Kravitz, Miles Teller, Maggie Q, Daniel Dae Kim,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van The Maze Runner: Scorch Trials.

Het verhaal: Tris & Four hebben plannen om te ontsnappen buiten de muren van Chicago, gezien anarchie de bovenhand neemt nadat Evelyn overneemt van het factions-systeem van Jeanine.

Theo James & Shailene Woodley in Allegiant

Ons verdict: Allegiant kreeg het zwaar te verduren door Lionsgate nadat de box office resultaten in Amerika ervoor zorgde dat de franchise in het rood ging. De toekomst van Shailene Woolley & Theo James voor de Divergent Series is dus onzeker, maar is Allegiant nu echt zo slecht als ze zeggen?

Wel, bij MoviePulp.be moeten we zeggen dat Allegiant spijtig genoeg een product is van zijn flop van een voorganger, want het niveau van de film is vergelijkbaar met de originele film (met enkel wat meer goedkope CGI). OK, het verhaal is een quasi kopie van The Maze Runner: Scorch Trials, but hey, what did you expect? Het is duidelijk dat de buzz rond de nieuwe generatie science fiction films aan duigen gaat nu dat The Hunger Games aan zijn (matig) einde is. We houden ons hart al vast voor Maze Runner: Death Cure in 2018.

Besluit: Voor de liefhebbers van de franchise zijn de teleurstellende bezoekerscijfers slecht nieuws, maar verder mist de buitenwereld niets met deze Divergent Series.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter