Maze Runner Scorch Trials review

Maze Runner Scorch Trials posterThe Maze Runner 2: Scorch Trials ***

Regie: Wes Ball (The Maze Runner)

Met Dylan O’Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Jacob Lofland, Rosa Salazar, Giancarlo Esposito, Patricia Clarkson, Aidan Gillen, Barry Pepper,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van de vorige I Am Legend & Terminator Salvation.

Het verhaal: Thomas en zijn vrienden worden opgenomen door een geheime organisatie die hen naar het beloofde oord willen brengen nadat ze The Maze hebben volbracht. Algauw ontdekken Thomas, Newt, Minho en de rest dat er iets mis is dankzij de teruggetrokken Aris die als eerste uit een andere Maze werd gehaald…

De cast uit The Maze Runner: Scorch Trials

Ons verdict: The Maze Runner was de verrassing van 2014. Vanuit het niets wist hij in de top 5 meest opgebrachte films aan de Belgische box office in 2014 uit te komen en na het kijken van de film konden we bij MoviePulp bevestigen dat deze film een stuk sterker is als concurrenten Divergent & The Hunger Games. We keken zeer hard uit naar dit vervolg, zeker gezien Insurgent zo teleurstellend was dit voorjaar.

Het 2de deel die de titel The Scorch Trials draagt, neemt wel een volledige andere wending dan zijn voorganger. Het voelt een beetje aan zoals een verrassende zombiefilm (of moeten we zeggen Crank-film) met wat futuristische elementen en liet ons daarom terugdenken aan het sterke I Am Legend. Visueel liet het ons dan weer denken aan Terminator Salvation, op zich ook weer een goede keuze. Een ambitieuze keuze vooral, maar het verhaal dat duidelijk opgedeeld is in hoofdstukken laat geen wow-effect na. Daarvoor was het niet vlot genoeg gemonteerd, maar het universum van The Maze Runner Series blijft wel inspireren, hoewel er meer potentieel was zoals de spinnen terugbrengen in de ondergrondse riolen van The Scorch. De cast laat niet echt een noemenswaardige indruk na, hoewel Dylan O’Brien, Ki Hong Lee, & Thomas Brodie-Sangster weten hoe ze hun rollen moeten vervullen. De nieuwe castleden zoals Giancarlo Esposito, Barry Pepper & Lili Taylor laten wel geen goede indruk achter.

Kortom, Maze Runner Scorch Trials stelt niet teleur, maar is eveneens geen hoogvlieger. Geniet onderaan van de Maze Runner Scorch Trials clips Whose Side Are You On, Open This Door, You Came From WCKD & Surrounded uit The Maze Runner 2: Scorch Trials:

 

 

4 gedachten op “Maze Runner Scorch Trials review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter