The Beguiled recensie

The Beguiled recensieThe Beguiled ***

Regie: Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette, Somewhere)

Met Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Colin Farrell, Elle Fanning,…

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van My Cousin Rachel in een 12 Years a Slave-setting.

Het verhaal: Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in West-Virginia haalt de lerares Martha die leiding heeft over 6 leerlingen een gewonde soldaat in huis om hem te verzorgen van zijn beenletsel.

Ons verdict: Het repertoire van Sofia Coppola ontsnapt aan me…

Als familielid van Francis F. Coppola, de meester achter de Godfather-films, wordt ze door velen bestempeld als ‘de dochter van…’ die alle opportuniteiten kreeg, maar haar talloze Palme d’Or-nominaties maken haar de enige regisseuse die het weet om de Franse film in Hollywood tot leven te brengen. Haar liefde voor vrouwelijke personages en feministische thema’s maken haar populair bij critici en geven haar in 2017 de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes, maar met The Beguiled hadden we meer verwacht. Toegegeven, haar kunsten met de camera zijn op een hoogtepunt in The Beguiled, een boek door Thomas P. Cullinan die de titel A Painted Devil draagt, met geniale shots in de prachtige landschappen van het romantische old South tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Boekwurmen en literaire genieën zullen smullen van plezier. Het scenario past echter op een A4-tje waarin de cast met zwaargewichten zoals Nicole Kidman, Colin Farrell & Kirsten Dunst het hele gebeuren moeten leiden en hoewel ze de trinity tussen de 3 goed zit, blijft de karaktertekening na een langere tijd wat uit. Coppola laat veel interpretatie aan het publiek om de gedachten van de personages zelf in te vullen zonder al teveel gevoelige snaren te raken bij de kijker. De sensualiteit was tot slot ook ver zoek in onze ogen.

Besluit: We hadden meer feministische ambitie verwacht van deze The Beguiled voor een Palme d’Or-film. Het zal wel aan ons liggen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter