Maleficent op Netflix review

Maleficent posterMaleficent **

Regie: Robert Stromberg (The Hunger Games, Pirates of the Caribbean: At World’s End)

Met Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Juno Temple, Sam Riley, Hannah New,…

Speeltijd: 97′

Ga kijken als je hield van Snow White and the Huntsman & Oz: The Great & Powerful.

Het verhaal: Maleficent brengt een nieuwe kijk op het sprookje Doornroosje. In een wereld tussen monsters en mensen wordt een prille romance tussen King Stefan en Maleficent genegeerd vanwege macht, opportuniteit en geaardheid.

Angelina Jolie in Maleficent

Ons verdict: Iedere gebeurtenis heeft zijn kanttekening en wie is er beter om het verhaal van een vijand naar een antiheld te brengen als de mooie Angelina Jolie? Maleficent wordt al jaren omgedoopt tot boze heks in de Disney sprookjes, maar deze keer is het tijd voor het personage om te schijnen en la Jolie omarmt haar gedaante met volle armen. En dat is mooi! En het publiek vond dit ook gezien de mooie omzet van maar liefst 758 miljoen dollar wereldwijd (de meest succesvolle productie voor Angelina Jolie tot hiertoe bvb.). Maar…

In een donkere omgeving kan je beter geen productie met Walt ‘happy happy joy joy’ Disney doen. De kleurrijke cinematografie van Maleficent spreekt niet tot de verbeelding vergeleken met het donker sprookje Snow White and the Huntsman. Bovendien wordt het griezelig aspect volledig weglaten om de film kinderen toegelaten te maken en de hele familie te laten genieten van Maleficent. Een mooie box office strategie, maar een slecht resultaat als gevolg met slechte visuele effects, een slechte prestatie van de Zuid-Afrikaan Sharlto Copley & een inhoudsloze Elle Banning.

Besluit: Als je Maleficent hebt gemist in de bioscoop, dan moet je niet vrezen. Kijk het even op Netflix en zet het af als je het volledig beu bent. Of bekijk onderaan clips zoals Evil Fairy, Finger Prick en Awkard Situation:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter