Lion Blu-Ray recensie

Lion posterLion **** 1/2

Regie: Garth Davis

Met Dev Patel, Nicole Kidman, David Wenham, Rooney Mara, Sunny Pawar, Saroo Brierley,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Life of Pi.

Het verhaal: Het ongelofelijk verhaal van Saroo Brierley die zijn hele familie op jonge leeftijd verliest in India en blijft zoeken naar zijn herkomst bij zijn pleegouders in Australië.

Sunny Pawar in Lion

Ons verdict: Met een omzet van 1,10 miljoen euro aan de Belgische box office mag Lion zich samen met Split bekronen als één van de verrassingen van het voorjaar 2017. De spraakmakende film van de hand van regisseur Garth Davis met een meesterlijke Dev Patel, Sunny Pawar & Rooney Mara wist heel wat Belgen te overtuigen aan de Box Office België en terecht. Bij ons past hij in het laadje van films zoals Slumdog Millionaire, Life of Pi & Cidade de Deus. 3de wereld cinema met een krachtig verhaal? Dat is misschien wat kort door de bocht, maar je begrijpt wat we bedoelen. Lion verruimt onze geest, geeft ons een andere kijk op onze dominant Westerse blik en past in de ervaringen van talloze allochtonen en vluchtelingen die worstelen met hun plek van herkomst, verblijf & identiteit. De 6 Oscarnominaties spreken dan ook voor zich, hoewel een Oscar voor Dev Patel effectief verdiend was geweest. Samen met de geweldige soundtrack van Sia zorgt het hele plaatje ervoor dat Lion sowieso in onze top 10 van het jaar 2017 hoort.

Besluit: Lion is nu beschikbaar op video-on-demand, maar voeg deze smaakmakende film toe aan jouw bibliotheek door hem op Blu-Ray in huis te halen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter