The Hurricane Heist Telenet Play More recensie

The Hurricane Heist ***

Regie: Rob Cohen (Daylight)

Met: Maggie Grace, Toby Kebbell, Ralph Ineson, Ben Cross

Speelduur: 95′

Deze stupide maar entertainende mix van rampenfilm en B-actie is nu te bekijken op Telenet Play More, en een aanradertje voor fans van ’90s kijkvoer als Twister en Hard Rain.

Het verhaal: Tijdens een orkaan plegen een stel opportunistische dieven een overval op een opslagplaats van de Amerikaanse federale bank.

Ons verdict: Soms vertelt een poster (en titel) je alles wat je dient te verwachten van een film. Zelden werd dit meer bewaarheid dan door The Hurricane Heist. Rob Cohen grijpt hier terug naar een mix van de genres waarmee hij groot is geworden. De rampenfilm (zie Daylight, red.) en relatieve low-key, maar tegelijk over-the-top actie (zie The Fast and the Furious, red.). Als je dit kan smaken, lees verder. Als je enkel peperdure blockbusters en / of ‘moeilijke’ arthouse, keer terug naar start.

Natuurlijk kan The Hurricane Heist bogen op alle mogelijk denkbare clichés van de genres. Uiteraard zijn er plotgaten te bespeuren groter dan de golven die het kuststadje overspoelen. En er zullen eerder Razzies dan Oscars in de toekomst liggen. Maar toch, en dat is essentieel voor alle schuldige vertiertjes, The Hurricane Heist is immer entertainend. Dat heeft veel te maken met de rotvaart waarover ie over je flatscreen dendert (dik anderhalf uur, droog aan de haak, het kan nog, red.), en het absolute en tegelijk pretentieloze bewustzijn van de cast én crew dat ze precies maken wat er voorop gesteld werd. Niet meer, maar ook niet minder.

In deze intrieste, donkere, en saaie weken volgend op de feestdagen, kan je het slechter treffen. The Hurricane Heist is nu te bekijken voor Telenet Play More abonnees.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.