Slender Man Blu-Ray recensie

Slender Man Blu-Ray recensieSlender Man * 1/2

Regie: Sylvain White (The Losers, Stomp the Yard)

Met Joey King, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Annalise Basso,…

Speeltijd: 93′

Ga kijken als je hield van The Nun & Twin Peaks S2.

Het verhaal: In een klein stadje in Massachusetts probeert een groep vrienden, gefascineerd door The Slender Man op het internet, te bewijzen dat hij niet echt bestaat totdat één ervan op mysterieuze wijze verdwijnt.

De Slender Man

Ons verdict: Op 8 juni 2009 uploadde de blogger Eric Knudsen onder de naam Victor Surge 2 gefotoshopte foto’s op het internet met de titel Create Paranormal Images op de website Something Awful in de hoop een nieuw mythisch figuur gebaseerd op de werelden van H.P Lovecraft, Stephen King, Silent Hill & Resident Evil tot leven te roepen. In een mum van tijd sprong de rest van de internet community erop door hun versie van de Slender Man toe te voegen op hun foto’s. Later kwamen er spelletjes, video’s en ga maar verder. De mythe kwam wel tot een dieptepunt op 31 mei 2014 toen aantal 12-jarige meisjes een poging tot moord begaan op een klasgenoot door ze in de naam van The Slender Man 19 keer te steken. De mythologie leidde tot een documentaire op HBO en uiteindelijk besliste Sony om een low-budget langspeelfilm te maken rond het horrorfiguur. So far so good…

Slender Man Blu-Ray recensie

Maar de Amerikaanse critici waren niet zoet voor de verfilming van the urban myth en terecht. Al van de eerste minuten is het duidelijk dat deze horrorfilm gekraakt wordt vanwege de onnozele dialogen & acteerprestaties tussen Joey King, Julia Goldani Telles & Jaz Sinclair die de makers bedachten. Zelden hebben we zo’n slecht niveau gezien, maar als je weet dat regisseur Sylvain White de laatste jaren enkel maar televisieproducties krijgt vanwege de vele Hollywood-flops op zijn naam, dan weet je wel genoeg. Het enige lichtpunt in deze horrorfilm is Slender Man zelf, die meer dan behoorlijk geCGI’d is en ongetwijfeld het meeste budget opnam, maar het compenseert het hele foute plot, de slordige film editing & de afwezigheid van enige shock-momenten niet.

Kortom, ga niet kijken naar Slender Man. Period. Maar we hopen op een betere vervolgfilm, want het figuur spreekt tot de verbeelding.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.