Chilling Adventures of Sabrina recensie op Netflix België

Chilling Adventures of Sabrina recensie op Netflix BelgiëChilling Adventures of Sabrina *** 1/2

Bedenker: Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale, Carrie)

Met Kiernan Shipka, Miranda Otto, Lucy Davis, Richard Coyle, Jaz Sinclair, Michelle Gomez, Chance Perdomo,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Riverdale, The House with a Clock in its Walls & Sabrina The Teenage Witch.

Het verhaal: Naarmate haar 16de verjaardag nadert, moet Sabrina kiezen tussen de heksenwereld van haar familie en de menselijke wereld van haar vrienden.

 

Ons verdict: De vele millennials onder ons zullen zich nog wel herinneren dat ze zijn opgegroeid met Sabrina the Teenage Witch. Wat velen niet weten is dat de Amerikaanse sitcom met Melissa Joan Hart in de hoofdrol gebaseerd is op een Archie stripboek met de titel Sabrina the Teenage Witch en deze ontwikkelde slechts enkele jaren terug een horror-versie die de titel Chilling Adventures of Sabrina droeg. Met het succes van Riverdale ziet Netflix een opening om deze meer volwassen versie van de comics tot leven te brengen op het kleine doek. Kunnen zij op de hype van The CW meevaren?

Kiernan Shipka is Sabrina Spellman in Chilling Adventures of Sabrina op Netflix België

Chilling Adventures of Sabrina kent zowat dezelfde crew als Riverdale met bedenker Roberto Aguirre-Sacasa aan het roer en het mag dan ook niet verrassen dat heel wat elementen opnieuw terugkomen vanuit deze Warner Bros-televisieserie. Dan gaat het over de Jughead & Betty Cooper-chemie tussen Harvey Kinkle & Sabrina Spellman, de stoere leden van de American Football Club, de passionele tienertonen, het thema van women empowerment en ga zo maar verder. Er zijn weliswaar beduidende verschillen met deze Riverdale-spinoff zoals het feit dat Chilling Adventures of Sabrina grotendeels gedragen wordt door Mad Men-talent Kiernan Shipka die zowat de rest van de cast teniet doet en de pittige horrortinten die doorheen de serie geslaagd zijn. Chilling Adventures of Sabrina blijft tot slot zeer trouw aan zijn stripboek-verleden met heel wat geslaagde verwijzingen naar de comics en de occasionele knipoog naar Riverdale zit snor. Kunnen we nu al spreken van een volwaardige Riverdale cross-over met Greendale in de hoofdrol?

Kortom, Chilling Adventures of Sabrina is een stevige upgrade van Sabrina The Teenage Witch en een geslaagde toevoeging aan de wereld van Archie Comics. Stream, stream, stream, y’all!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter