De 10 meest memorabele tv-personages aller tijden

Dat MoviePulp naast film ook met plezier aandacht schenkt aan de ‘betere’ tv-fictie moeten we u wellicht niet meer vertellen. Daarom leek het ons een goed idee de 10 meest memorabele tv-personages aller tijden eens op een rijtje te zetten. Voor de duidelijkheid hebben we onze top 10 onderverdeeld in een drama- en een comedy sectie. Het zal u niet ontgaan dat er zeer veel recente tv-personages aan bod komen in deze lijst. Maar hey, het is onze schuld niet dat er de laatste jaren zoveel verdomd goeie tv wordt gemaakt. Opmerkingen, suggesties en kritiek zijn zoals vanouds welkom.

DRAMA

1) Tony Soprano (James Gandolfini in The Sopranos)

tony.jpg

2) Jack Bauer (Kiefer Sutherland in 24)

jack-bauer.jpg

3) Vic Mackey (Michael Chiklis in The Shield)

mackey.jpg

4) Stringer Bell (Idris Elba in The Wire)

stringer.jpg

5) Al Swearengen (Ian McShane)

al-swearengen.jpg

COMEDY

1) David Brent (Ricky Gervais in The Office)

david_brent.jpg

2) George Constanza (Jason Alexander in Seinfeld)

george_costanza.jpg

3) Basil Fawlty (John Cleese in Fawlty Towers)

basil-fawlty.jpg

4) Homer Simpson (in The Simpsons)

homer.jpg

5) Jeff (Richard Coyle in Coupling)

jeff-coupling.jpg


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

5 gedachten op “De 10 meest memorabele tv-personages aller tijden”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Basil Fawlty op 1 !!! Zowel voor drama als comedy ! Basil for president !!!

  Please wait...
 2. Geen vrouwen in de top 10…Sydney Bristow (Alias) had toch ook wel een plaatsje verdiend, niet? Dana Scully (en de mannelijke versie, Fox Mulder..?)

  Schoon filmblogje. Ik zal je ook een permanent linkje bezorgen op m’n filmblog.

  cheers
  dave

  Please wait...
 3. Thx Dave, zoals je uit mijn commentaren op ‘De Ultieme Filmblog’ kon afleiden, zijn wij ook absolute liefhebbers van vrouwelijk schoon. Een top 10 vereist altijd een zekere selectie. Deze heerlijke vrouwen van het kleine scherm vielen net uit de boot: Adriana La Cerva (Drea de Matteo uit The Sopranos), Kim Bauer (Elisha Cuthbert uit 24), Sydney Bristow, Kate Austen (Evangeline Lily uit Lost), Samantha Spade (Poppy Montgomery uit Without A Trace), Yelina Salas (Sofia Milos uit CSI Miami) en de dames uit Las Vegas (Nicci Cox, Vanessa Marcil, Molly Sims)… .

  Please wait...
 4. Hey Kenneth, als je de vrouwen uit CSI erin wil ben ik het volledig met je eens, maar vergeet ook de mannen van CSI Miami en CSI NY niet hé! Die mogen van mij toch ook een plaatsje in de top 5 krijgen!
  Soprano’s nooit gezien (moet ik me nu schamen?!?) dus bij mij staat Jack Bauer toch op nummer 1, met stip!
  En ik geef Joris gelijk dat bij comedy Basil Fawlty absoluut op 1 moet… maar Rene van ‘Allo allo had er toch ook ingemogen!

  Please wait...
 5. Basil is the best. En Alf Stokes, dien butch van You rang, m’lord… Ook schitterend zenne. Jeff van Coupling spant toch de kroon zenne. Die gast is echt schitterend! Spijtig dat Sidney Bristow niet in Kenneth’s top 5 komt, want die mag er ook bij horen.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter