The House with a Clock in its Walls recensie op BNP Paribas Fortis Film Days

The House with a Clock in its Walls recensieThe House with a Clock in its Walls **

Regie: Eli Roth (Green Inferno, Knock Knock, Hostel, Haunt)

Met Owen Vaccaro, Jack Black, Cate Blanchett, Kyle MacLachlan, Lorenza Izzo, Colleen Camp, Renée Elise Goldsberry, Sunny Suljic,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van Casper, The Haunting & Miss Peregrine’s House of Peculiar Children.

Het verhaal: De jonge Lewis verliest zijn ouders in een auto-ongeluk en moet bij zijn vreemde oom gaan inwonen in een mysterieus beangstigend huis.

BNP Paribas Fortis Film Days 2018

De setting: BNP Paribas Fortis organiseert van 23 tot 26 september 2018 de Film Days, wat 4 dagen cinema aan 5,5 euro per film betekent voor iedereen die naar de bioscoop wil gaan in België. Er staat weer een mooie selectie van films op het programma zoals Mile 22, The House with a Clock in Its Walls, Final Score, A Simple Favor, The Happy Prince & The House that Jack Built. Grijp jullie kans!

Owen Vaccaro in The House with a Clock in its Walls recensie

Ons verdict: Het repertoire van Eli Roth is nooit kindvriendelijk geweest in het verleden met KNT-horrorfilms zoals Knock Knock, The Green Inferno & Hostel. Toen we zagen dat The House with a Clock in its Walls zijn nieuwste film werd, hadden we grote vragen bij zijn projectkeuze ondanks het feit dat het geld van Steven Spielberg betrokken was bij het project. Was het een vrijwillige keuze, is hij fijngevoelig geworden als mogelijke vader of had hij gewoon zin om eens een heleboel kinderen de stuipen op het lijf te jagen? Na het zien van The House with a Clock in its Walls lijkt het eerder te neigen naar het laatste, maar één ding is zeker: zijn carrièreswitch is allesbehalve geslaagd.

The House with a Clock in its Walls begint op zich aardig met zijn wereld rond magie die best anders is tegenover de leider in het veld, nl. de Harry Potter-franchise. Dan denk ik maar aan het feit dat de tovernaars in dit geval niet altijd de juiste spreuk zeggen om de wereld redden, maar halverwege de film gaat het zwaar bergaf met de credibiliteit van The House with a Clock in its Walls en de ene na de andere belachelijke scène doet zich voor. Van een slecht geschminkte Kyle MacLachlan, fout geanimeerde killerpompoenen tot misvormde baby’s, Eli Roth maakt er onlangs de geslaagde plottwists en de goed uitgewerkte schrikscènes een rommeltje van naar het einde toe. Spijtig, want de acteerprestaties van Owen Vaccaro & Jack Black waren best positief te noemen. Tot slot hebben we vragen bij het doelpubliek van deze film, want het resultaat zweeft wat tussen rariteit & pedagogische aanvaardbaarheid.

Kortom, The House with a Clock in its Walls is in onze ogen een dikke flop die enigszins nog wat aangenaam gemaakt wordt door de acteerprestaties van de cast. What the f*ck, Eli.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter