BlacKkKlansman recensie op BNP Paribas Fortis Film Days

BlacKkKlansman recensie op BNP Paribas Fortis Film DaysBlacKkKlansman *** 1/2

Regie: Spike Lee (Inside Man, Malcolm X)

Met John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, Alec Baldwin, Jasper Paakkonen, Paul Walter Hauser,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Jackie Brown, Birth of the Nation & Mudbound.

Het verhaal: Ron wordt als eerste zwarte man gerecruteerd bij de politie in het Colorado van de jaren ’70 en beslist op een dag vanwege de aanhoudende rasistische opmerkingen de Klu Klux Klan op te bellen met alle gevolgen vandien.

BNP Paribas Fortis Film Days 2018

De setting: BNP Paribas Fortis organiseert van 23 tot 26 september 2018 de Film Days, wat 4 dagen cinema aan 5,5 euro per film betekent voor iedereen die naar de bioscoop wil gaan in België. Er staat weer een mooie selectie van films op het programma zoals Mile 22, The House with a Clock in Its Walls, Final Score, A Simple Favor, The Happy Prince & The House that Jack Built. Grijp jullie kans!

BlacKkKlansman recensie op BNP Paribas Fortis Film Days

Ons verdict: Spike Lee is gekend voor zijn scherpe tong, want samen met o.m. Ava DuVernay houdt hij geen blad voor de mond op het vlak van rechten voor zwarten en minderheden. Voor BlacKkKlansman mag het iets luchtiger voor de regisseur die met humor en een cinematografie van een jaren 70-film de zwarte revolutie probeert boven te halen zonder al te maatschappijkritisch te klinken. Met stunning colour pallets haalt hij je in BlacKkKlansman volledig naar de dagen van Shaft & Superfly. De heerlijke soundtrack die gestaag doorheen het verhaal opgebouwd wordt, voedt de uitstekende eindsscene die de hedendaagse Amerikaan (lees Trump-aanhanger) dan weer even op zijn plaats zet. De cast van BlacKkKlansman die hoofdzakelijk staat vanwege de geslaagde wisselwerking tussen de zoon van Denzel Washington (respectievelijk John David Washington), karakterkop Adam Driver, de mooie Laura Harrier & de onderschatte Topher Grace doet zijn werk.

Kortom, met BlacKkKlansman toont Spike Lee dat het ook luchtig kan om politiek correct te zijn.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter