The Man Who Killed Don Quixote recensie

The Man Who Killed Don Quixote recensieThe Man Who Killed Don Quixote ***

Regie: Terry Gilliam (Fear and Loathing Las Vegas, The Brothers Grimm, The Imaginarium of Doctor Parnassus)

Met Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgard, Olga Kurylenko, Joana Ribeiro, Jordi Molla,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van een ludieke versie van Nine.

Het verhaal: Een inspiratieloze regisseur zoekt zijn verleden terug op door terug te gaan naar de locaties van zijn eerste film en te ontdekken dat zijn film nog steeds een impact heeft gehad op de lokale omgeving & bevolking.

Adam Driver & Jonathan Pryce in The Man Who Killed Don Quixote recensie

Ons verdict: Het plot van een inspiratieloze regisseur die op zwerftocht gaat, is niet nieuw als je denkt aan de musical Nine, maar om dit plot te verwerken in een verhaal waarin de protagonist het slachtoffer wordt van zijn eigen creatief proces getuigt van een stevig staaltje metafictie. Echter moeten we benadrukken dat The Man Who Killed Don Quixote verder weinig in de pap te brokken heeft met enkel Jonathan Pryce die een geweldig entertainende gek portretteert. Hij speelt Adam Driver letterlijk meermaals van de mat in deze Terry Gilliam filmproductie, maar de rest van de cast doet het nog een stuk slechter als Adam Driver. Spijtig… The Man Who Killed Don Quixote is tot slot traag, langdradig & herhaald zich vooral teveel tijdens de uitgerekte speelduur van meer dan 2 uur. Je gaat haast twijfelen waarom er zoveel drukte was rond de film met de voormalige Portugese producenten & regisseur Terry Gilliam die er 17 jaar over hebben gedaan om deze film eindelijk naar de massa te brengen.

Kortom, het concept van The Man Who Killed Don Quixote moet je bezighouden, want verder zagen we maar weinig merkwaardigs in deze film.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter