Mission: Impossible – Fallout IMAX 3D recensie

Mission: Impossible - Fallout recensieMission: Impossible – Fallout **** 1/2 in IMAX **** 1/2

Regie: Christopher McQuarrie (Jack Reacher, Mission: Impossible – Rogue Nation)

Met Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt,…

Speeltijd: 147′

Ga kijken als je hield van de de beste films uit een franchise zoals Fast Five & The Dark Knight.

Het verhaal: Nadat een missie fout afloopt moeten Ethan Hunt en zijn IMF team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok om een nieuwe nucleaire dreiging te ontmantelen.

Ons verdict: Met een gemiddelde van 577 miljoen dollar per film genereert de Mission: Impossible-franchise wereldwijd meer geld per film dan de James Bond-franchise. Straffe cijfers die het al 5 films oplevert, maar de Amerikaanse tegenhanger in het spionagegenre is niet altijd meer kwalitatief met de actie en het onrealistische spektakel die in zowat alle Mission: Impossible-films de bovenhand neemt. Zelfs de creatieve inbreng van J.J. Abrams met Mission: Impossible III gaf de franchise geen boost, want sinds John Woo’s Mission: Impossible II werd de ervaring nooit geëvenaard qua blockbuster-gehalte. Ghost Protocol was in mijn ogen ondanks de terugkerende cast het nieuwste dieptepunt in de spionage-avonturen van Ethan Hunt, maar Rogue Nation verraste ons met zijn sterk scenario. Wat brengt Fallout?

Tom Cruise met nieuwe namen zoals Henry Cavill in Mission: Impossible - Fallout

Wel, de Amerikaanse recensies spreken over de beste actiefilm in jaren en ze liegen (deels) niet. De 7 immens geslaagde stuntscènes met Tom Cruise’s algemene actiefilmtalenten verduisteren in het intelligent scenario dat schrijver en regisseur Christopher McQuarrie voor ogen heeft met Mission: Impossible – Fallout. De sluimerende opbouw samen met de intens zwaarwichtige muziek door Lorne Balfe evenaart zelfs het niveau van het legendarische The Dark Knight. Fenomenaal werk! De supporting cast met nieuwe namen zoals Henry Cavill, Vanessa Kirby & Angela Bassett steken een tandje bij de Rogue Nation-cast die onder leiding van Sean Harris als leider van The Syndicate weer geweldig werk levert. De ode aan de jaren ’70 is nog steeds daar, maar verschuift naar de achtergrond om meer ruimte te maken voor het hedendaagse moderne filmwerk. Met andere woorden, M:I -fans, schrik niet dat een aantal key scènes uit de franchise missen. Het einde daarentegen… Wel, dat laat ik aan jullie over om te ontdekken. Tot slot moeten we toegeven dat ondanks het blockbuster-gehalte Mission: Impossible – Fallout gerust gezien kan worden op een normaal bioscoopscherm, want in IMAX draagt het niet veel meer bij. De 3D was zelfs onnodig.

Kortom, Mission: Impossible – Fallout is in onze ogen de beste Mission: Impossible-film tot op heden dankzij het intelligent schrijver- & regisseerwerk van Christopher McQuarrie. Top werk, gasten!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter