Jack Reacher review

Jack Reacher ****

Regie: Christopher McQuarrie (The Way of the Gun)

Met Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins, Robert Duvall, Werner Herzog, Joseph Sikora,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Collateral en Fracture.

Het verhaal: Jack Reacher is een militaire detective die betrokken geraakt in een dossier waarbij een voormalige scherpschutter van het leger 5 willekeurige mensen vermoord. James Barr lijkt in eerste plaats de enige verdachte te zijn, maar hoe dieper Reacher graaft, hoe meer hij een complot lijkt te ontdekken…Ons verdict: Tom Cruise is samen met Will Smith de Golden Boy van Hollywood. Alles waar hij de laatste tijd betrokken bij geraakt, is een schot in de roos. Hij investeert wijs in verhalen (One Shot van Lee Child), films (Mission Impossible franchise) en rollen (Knight and Day) die hij graag wil spelen en dat loont. Jack Reacher zet deze trend verder: de misdaadthriller heeft een aardige opbouw die qua verloop sterk laat denken aan de film Fracture (Anthony Hopkins & Ryan Gosling) en eerder werk van Cruise zoals Collateral. Jack Reacher is wederom een rol waarin Tom Cruise zich volledig kan uitleven: de intelligente, niks onthullende antiheld. Heerlijk om te zien! Ook de rest van cast met oude rotten zoals Robert Duvall en Richard Jenkins levert uitstekend werk. Enkel Rosamund Pike trekt iets teveel een irritant snuitje naar mijn zin en Werner Herzog’s stem lijkt wat teveel op die van Arnold Schwarzenegger, maar kom.

Kortom, Jack Reacher is een aanrader voor in de cinemazalen! Geniet onderaan van de scènes Reacher is Here, Five Against One en You Work For Me:

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Jack Reacher review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter