Mission: Impossible – Rogue Nation recensie op Netflix België

Mission: Impossible - Rogue Nation recensie op Netflix BelgiëMission: Impossible – Rogue Nation ****

Regie: Christopher McQuarrie (Jack Reacher)

Met Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames, Sean Harris, Alec Baldwin, Simon McBurney, Tom Hollander,…

Speeltijd: 131′

Ga kijken als je hield van de Mission: Impossible-film tiens.

Het verhaal: Ethan en het team nemen hun meest onmogelijke missie tot op heden op: het Syndicaat uitroeien – een internationale malafide organisatie die zo bekwaam is als zij en toegewijd aan het vernietigen van het IMF.

Tom Cruise in Mission: Impossible - Rogue Nation

Ons verdict: Ondertekende moet eerlijk toegeven dat hij een soort van haat-liefdeverhouding heeft met Mission: Impossible. Misschien heeft dit te maken met het feit dat ik zo loyaal ben aan de James Bond-franchise dat ik daarom deze Amerikaanse tegenhanger een magere troost vindt, maar met het oprukken van Matt Damon als Jason Bourne & verschillende andere geslaagde spionageseries zoals Alias verdween deze franchise gebaseerd op de iconische televisieserie van de jaren ’70 naar de achtergrond. Hoewel Tom Cruise altijd galant staat voor een geslaagde actiefilm hield ik het voor bekeken toen grootmeester J.J. Abrams de Mission: Impossible-films zelf geen nieuw leven kon inblazen.

Maar soms moet je door de zure appel bijten om het licht te zien en dat licht zag ik met Rogue Nation. De 5de Mission: Impossible-film heeft sterke plottwists, alsook een heel onconventionele manier om zijn over the top actiescènes in de kijker te zetten (cfr. de over de top openingsscènes tegenover intelligent einde). Het is wel even doorheen het eerste uur ploeteren alvorens je dit te zien krijgt, maar goed. Regisseur Christopher McQuarrie en schrijver van films zoals The Usual Suspects die mijn hart veroverde met Jack Reacher doet er ook goed aan om een geslaagde reunie van Simon Pegg & Ving Rhames in de film te gooien en de casting met nieuwe namen zoals Rebecca Ferguson & Sean Harris is on fleek. Liefhebbers van actie en entertainment worden ook in de watten gelegd voor een indrukwekkende auto- & motor-achtervolging. Tot slot moeten de typische elementen van een Mission: Impossible gerespecteerd.

Kortom,  Mission: Impossible – Rogue Nation was een schot in de roos die me is ontgaan. We zijn benieuwd of de franchise met zijn 6de film Fallout nog beter kan doen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter