The Greatest Showman recensie

The Greatest Showman ***

Regie: Michael Gracey

Met Hugh Jackman, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson, Michelle Williams, Paul Sparks, Yahya Abdul-Mateen II, Keala Settle, Austyn Johnson, Cameron Seely, Skylar Dunn,…

Speeltijd: 105′

Ga kijken als je hield van La La Land & The Prestige.

Het verhaal: The Greatest Showman vertelt het verhaal van PT Barnum, de grondlegger van het moderne circus.

xxx

Ons verdict: Ondanks het feit dat ondertekende een grote fan was van La La Land, zijn we bij MoviePulp.be alles behalve fans van musicals. Het feit dat Hugh Jackson zijn klauwen ophing als Wolverine en meteen daarna deze film omarmde, maakte ons toch enigszins benieuwd. Nu zoals verwacht, steelt Jackman (een beetje zoals in Australia) niet de show in The Greatest Showman als de charismatische leider van de bende en verrassend genoeg ook prijzenbeest Michelle Williams niet. Zac Efron & Zendaya hebben een verleden bij Disney en zingen in The Greatest Showman de pannen van het dak. Zelfs Rebecca Ferguson doet als ware een Adele’tje. Schitterende casting. The Greatest Showman heeft verder aangename dansacts en krachtige liedjes in een magische enscenering zonder enige historische relevantie. Enkel spijtig dat de structuur van de film niet vlot verloopt, het einde te snel opgedrongen wordt en in onze ogen eindigt The Greatest Showman veel te cliché.

Kortom, The Greatest Showman is magisch, maar Fox gaat met het einde nu al in de richting van zijn moederbedrijf Disney. Ironisch eigenlijk.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter