La La Land Blu-Ray recensie

Algemene Belgische La La Land posterLa La Land *****

Regie: Damien Chazelle (Whiplash)

Met Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, John Legend, Terry Walters, Rosemarie DeWitt,…

Speeltijd: 128′

Ga kijken als je hield van Nine.

Het verhaal: De romance tussen een jazzliefhebber en een actrice meesterlijk in kaart gezet door regisseur Damien Chazelle.

Emma Stone in La La Land

Ons verdict: La La Land was de hit van het (voortreffelijk) voorjaar 2017. Met 6 Oscars, 7 Golden Globes, 5 Bafta’s en nog meer awards op talloze andere shows blies de nieuwe musical door de jonge regisseur Damien Chazelle de concurrentie van de tafel. De eeuwige chemie tussen Ryan Gosling & Emma Stone in combinatie met de vlotte editing vol verstopte symboliek maken La La Land zo hapklaar dat iedere ‘muziek in film’-hater moet toegeven dat er ook zoiets bestaat als een fijne musical.

Sterker nog, de verslavend triestige filmmuziek samen met de vervlogen liefde tussen Sebastien & Mia brengt tot op de dag van vandaag nog steeds tranen in mijn ogen. Zoveel energie heeft een romantische film die zichzelf als genre zelfs niet serieus neemt, nog nooit op een muur geprojecteerd. La La Land is een fenomeen, alleen al als je denkt hoeveel mensen in 2017 geïnspireerd geraakte door de setting, enscenering en dans uit de film.

Besluit: Geloof de hype, La La Land is gewoonweg legendarisch. Zonder meer de beste romantische film die ooit is gemaakt, laat staan dat het binnen zijn genre historische films naar de maan stuurt. Haal dit meesterwerk in huis!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter