Gent West seizoen 2 Telenet Play More recensie

Gent West S02 ****

Met: Ruth Becquaert, Charlotte Anne Bongaerts, Michael Pas, Veerle Dobbelaere, Gert Winckelmans

Speelduur: 12 afleveringen van ca. 45′

Het tweede seizoen van deze stevige gevangenisreeks vol topactrices is nu te bekijken via Telenet Play (More).

Het verhaal: Nu Kat Jacobs is vermoord door Veronique heeft Sam de handel over genomen in de gevangenis. Een nieuwe, strenge en manipulatieve directrice en enkele verse gevangenen maken het leven het er niet gemakkelijker op in Gent West … .

Ons verdict: Onlangs ging verrassend geruisloos het tweede seizoen in prémière op Telenet Play More. Tijd om daar verandering in te brengen, want net als het eerste seizoen van Gent West is dit opnieuw een aanrader voor liefhebbers van gevangenisseries en Vlaamse topactrices.

Het verhaal van Gent West valt dit seizoen uiteen in drie grote plotlijnen: de continue machtsstrijd om de drugshandel in de gevangenis met de mooie en medogenloze Sam Beckers als voornaamste protagonist, de bevreemdende acties van de nieuwe directrice en de conflicten tussen de cipiers, en de poging(en) van Veronique Dockx om wraak te nemen op de familie Jacobs voor de moord op haar dochter … .

Dit alles geeft strak geregisseerde afleveringen culminerend in cliffhangers van formaat. Nog meer dan het iets té fel gehypete De Dag is Gent West één van de weinige Vlaamse reeksen die echt zijn gemaakt op maat van de Binge-kijker. Gent West blijft op quasi perfecte manier de fijne lijn bewandelen tussen entertainende trash en kwaliteitsdrama.

Gent West is nu te bekijken via Telenet Play More. Op Vier worden de afleveringen uitgezonden ergens in het voorjaar van 2019. Aanrader!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter