Gent-West Telenet Play More recensie

Gent-West ****

Met: Ruth Becquart, Charlotte Anne Bongaerts, Gilda De Bal, Evelien Bosmans, Inge Paulussen, Els Olaerts, Julia Ghysels, Gert Winckelmans, Michaël Pas, Tatyana Beloy, Kadèr Gürbüz, Lucas Van den Eynde, Veerle Dobbelaere.

Abonnee’s van Telenet Play More kunnen deze stevige reeks bekijken via hun Digicorder of de Yelo TV app. De rest moet wachten tot het voorjaar van 2018 wanneer Gent-West te zien is op Vier.

Gent-West is een aanrader voor éénieder die houdt van sterk acteerwerk, de Sapphische liefde en gelijkaardige series als Orange is the New Black, Oz of Wenthworth.

Het verhaal: Gent-West vertelt het verhaal van Véronique die, na een mislukte aanslag op haar man na jaren van mishandeling in voorhechtenis terechtkomt in de gevangenis van Gent-West. Terwijl de datum van haar proces nadert, komt ze tussen twee vuren te staan: 2 concurrerende bendes beheersen er het leven en trachten zo snel mogelijk Véronique in te lijven … .

Ons verdict: Hoewel de prijszetting ver van scherp is, weet Telenet zich met z’n Play More formule toch meer en meer te onderscheiden van grote concurrent Netflix. Naast een recenter aanbod aan films en live prémières van HBO topseries als Game of Thrones, en een aantal extra filmzenders als AMC, blijven ze ook investeren in Vlaams kwaliteitskijkvoer. Na onder meer Chaussée D’Amour, Amigo’s en Crimi Clowns, worden de abonnee’s deze keer met Gent-West exclusief getrakteerd op een meer dan degelijke remake van het Australische vrouwengevangenisdrama’s Wenthworth.

Het moet gezegd worden: de cast is zonder meer indrukwekkend. Tot in het kleinste rolletje zitten kwaliteitsacteurs en vooral -actrices. Alles is snedig in beeld gebracht. De sappige dialogen zijn vaak memorabel. De meeste afleveringen eindigen op een dijk van een cliffhanger want het binge-watchen uiteraard bevorderd. En het bloed en bloot wordt zeer onvlaams nergens geschuwd.

Dat pakweg Gilda Bal of Michaël Pas kleppers zijn, wisten we al. Maar extra hoedje af voor Ruth Becquart (Clan, Dode Hoek) in haar eerste echt dragende rol, en Charlotte Anne Bongaerts die genoeg star quality en talent bezit om het in navolging van Matthias Schoenaerts te maken over de grote plas.

Natuurlijk passeren er een aantal cliché’s van het genre de revue in Gent-West. En natuurlijk doet minstens de helft van de speelduur je denken aan Orange is the New Black. Maar dat doet niets af van de inherente topkwaliteit van deze knaller van eigen bodem. Seizoen 2 is overigens al in de maak. Laat maar komen Grietje!

Tip van de redactie: Bestaande Telenet klanten kunnen tot de start van het 7de seizoen van Game of Thrones op 16 juli gratis genieten van Play More. Doe er je voordeel mee en pik ineens het uitstekende Gent-West mee!

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter