CW’s Riverdale op Netflix België review

Riverdale posterRiverdale ***

Bedenker: Roberto Aguirre-Sacasa (Carrie, Glee)

Met Camila Mendes, K.J. Apa, Lili Reinhart, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Cole Sprouse, Ashleigh Murray, Mädchen Amick, Luke Perry, Casey Cott,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Pretty Little Liars in een Twin Peaks-jasje.

Het verhaal: Welkom bij Riverdale, een rustig stadje in de Verenigde Staten opgeschrikt door de tragedie van de vermiste Jason. Archie is een populaire jongen op school die samen met Betty een onvermijdelijk duo vormen. Veronica komt uit het verre New York om te ontsnappen van haar verleden en Cheryl probeert op haar eigen bitchy manier met de verdwijning van haar broer Jason om te gaan.

De cast van Netflix' Riverdale

Ons verdict: The CW, Warner Home Entertainment’s televisiekanaal, heeft met TV-verfilmingen zoals Arrow, The Flash & Legends of Tomorrow al een serieus track record bij comic book fans. Met Riverdale blijft het trouw aan zijn publiek en brengt op een frisse, creatieve & uitdagende manier een jeugdig stripverhaal in een volwassen jasje. Echter staat The CW niet bepaald garant voor zijn kwalitatieve montage en dat is ook weer met Riverdale het geval. Hoe entertainend Riverdale ook mag zijn, de kwaliteit is niet van topniveau en mikt eerder op publiek die geniet van Pretty Little Liars met K.J. Apa, Camila Mendes, Lili Reinhart & Madelaine Petsch als nieuwe sterretjes dan pakweg een Twin Peaks, Daredevil of Stranger Things.

Met andere woorden, Riverdale is guilty pleasure voor de tieners onder ons. Ieder z’n ding, maar het is niet de onze.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter