MoviePulp

The Losers / Cop Out review

The Losers**1/2 / Cop Out*1/2

Regie: Sylvain White / Kevin Smith

Met: Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana, Chris Evans, Idris Elba / Bruce Willis, Tracy Morgan, Sean William Scott

Speelduur: 95′ / 105′

Verspil je tijd en geld niet aan deze fletse en zoutloze pogingen tot jaren ’80 guilty pleasures die in juni in de bios verschijnen.

Het verhaal: Vijf inongenade gevallen soldaten zweren wraak op de corrupte CIA-agent die hen heeft verraden … . / Een ervaren flik gaat samen met zijn onorthodoxe partner op zoek naar de dief van één van zijn waardevolle baseball-kaartjes … .

Ons verdict: Soms kan je je lelijk vergissen op basis van een trailer, dat wordt eens te meer bewezen door dit (in de VS terecht finaal geflopte) duo. Zowel The Losers als Cop Out oogden op basis van hun geweldige trailers (zie onderaan deze review) als prima actiekomedie’s -’80s stijl-, maar konden deze belofte verre van inlossen. Op papier leek het nochtans -in beide gevallen- een uitstekend idee. The Losers -gebaseerd op de gelijknamige comic- verkocht zichzelf als een hippe, en jonge versie van The Expendables, en met Cop Out leek zich eindelijk nog eens een buddy-cop film, in de grootse Lethal Weapon-traditie, aan te dienen. Beiden faalden echter jammerlijk in hun opdracht.

In The Losers worden de meubelen nog enigszins gered door de übercoole cast, met Chris Evans en Zoe Saldana op kop, maar ook zij kunnen niet verhullen dat het verhaaltje niets om het lijf heeft. Een euvel dat nog zou kunnen worden vergeven als de brave, kindvriendelijke, actiescènes ook maar een greintje originaliteit of ‘ballen’ te bieden hadden. Huur binnen enkele maanden The Losers op DVD als je me niet gelooft, maar geef je zuurverdiende euro’s niet uit aan een bioscoopticketje. Cop Out daarentegen laat je best helemaal links liggen -ook op DVD-. Zelden zagen wij Bruce Willis ziellozer acteren. Zelden zagen wij een meer irritante filmflik dan Tracy Morgen (nochtans kan ie zo grappig uit de hoek komen in het zwaar onderschatte 30 Rock). Zelden werd er meer wanhopig en hysterisch naar een lach gehengeld dan in dit excuus voor een politiekomedie, hoeveel overbodig scheldproza Kevin Smith er ook tegen aan gooit. En het handvol semi-geslaagde grappen -die vooral uit de mond van Sean William Scott komen- worden al weggegeven in onderstaande trailer. Cop Out en zeker The Losers zijn misschien niet de slechtste films van het jaar, maar tot dusver wel met voorsprong de meest tegenvallende. Hoop en duim met ons mee dat die andere ’80s nostalgie trips -The Expendables en The A-Team- véél en véél sterker voor de dag komen.

Over de blogger:

De blogger heeft nog geen profiel.

10 commentaren

  • yves on 17 mei 2010 at 7:03

    hoe hebt gij die dna al gezien? zou zze zowie zo niet gezien hebben alleen op dvd. komen die wel bij ons in bios?

  • Kenneth on 17 mei 2010 at 19:12

    Als de films al maanden uit zijn in de VS, zijn er anno 2010 altijd wegen om films te bekijken he Yves. En ja, deze komen zeker in de cinema, maar verspil er je tijd niet aan … .

  • yves on 18 mei 2010 at 8:11

    ik kijk soms ook wel fims op mijn pc maar meestal niet zo bekende. meestal series alleen wolverine heb ik zo gezien.

  • Steve on 21 mei 2010 at 1:45

    Again through the illegal way Kenneth?? :) And good for you dat je de bekende toch in de bios gaat bekijken Yves. Still the best way to do that!

  • Kenneth on 21 mei 2010 at 15:37

    @Steve: ik kijk zowat alles liefst in de bios (ook de minder bekende). Zeker dé beste manier om een film te bekijken. Anderzijds zolang ze in Hollywood halsstarrig US en EU release datums vaak 3 – 6 maanden laten verschillen, lokken ze dit zelf uit … . Maar allee, er is hoop. De bekendste films (zie onlangs Iron Man 2) zijn tegenwoordig soms eerder ons in de bios dan in de VS :). Het gaat de goede kant uit.

  • yves on 22 mei 2010 at 7:22

    bij mij is dit ook. als ik te lang moet wachten dan kijk ik het op pc maar bios is veel beter qua beeld en geluid natuurlijk.

  • Dax on 22 mei 2010 at 17:53

    Een film moet goed zijn, punt. Als ze op niets trekken, dan heb ik geen probleem met illegaal kijken. Bovendien heb ik ook geen probleem met films die de Amerikanen niet tegelijkertijd lanceren met de rest vd wereld. De filmmaatschappijen maken monsterwinsten, dan mogen ze ook monsterverliezen maken. Ze werken het zelf in de handen!

  • Steve on 26 mei 2010 at 10:12

    Oké van de monsterwinsten (hoewel de crisis ook al in Hollywood een hele tijd voelbaar is en veel films pas op de DVD markt iets of wat winst maken… 55% van de box office gaat maar naar de studios! Veel mensen weten dat niet.), oké van de verschillende datums, maar je raakt er hoe dan ook de kleine films mee. En het excuus van ik kijk alleen de slechte films op de pc raakt kant noch wal guys… Hoe kan je dat trouwens weten? Of ga je de film nadien nog eens bekijken omdat het toch een ‘goede film’ is? Er wordt ook vaak geklaagd dat bijvoorbeeld er te weinig Rated-R films zijn (Die Hard 4, Terminator: Salvation en mss ook The Expendables), maar de studio’s durven minder en minder doordat net die films klaarblijkelijk veel gedownload worden (en er minder omzet is). Dus there you go… Ik ben zelf erg nauw betrokken met een aantal filmprojecten en die films hebben het net door het downloaden nu erg moeilijk.

    “It’s still is going against everything that should represent a true moviebuff” zeg ik altijd maar :)

    Just my two cents…

  • Kenneth on 26 mei 2010 at 13:49

    @Steve: Uiteraard heb je in principe gelijk. Het zijn altijd de kleintjes die het moeten bekopen met de groten. Anderzijds, als iedereen in zijn leven al zovele duizenden euro’s als ik had gespendeerd aan cinematickets, DVDs en Blu-rays, zouden ze in Hollywood nog rijker zijn dan ze nu al zijn. Dus ik voel me niet aangesproken als zou ik nu ineens een niet-‘moviebuff’ zijn (omdat er toevallig eens een downloadje tussen zit). Jammer genoeg zijn er natuurlijk genoeg mensen die NOOIT willen betalen, en liefst alles via Piet Piraat binnenhalen … .

    @Dax: Uiteraard kan je niet op voorhand weten of een film goed of slecht is, dus dat argument begrijp ik toch ook niet goed?

  • The Other Guys review - MoviePulp & other fiction on 16 november 2010 at 20:06

    […] Ons verdict: Buddy cop films, ooit werden ze aan de lopende band gemaakt in Hollywood. Het genre -waaruit actieklassiekers als Lethal Weapon, 48Hrs., Black Rain, Point Break en The Last Boyscout ontsproten- kende zijn hoogdagen in de jaren ‘80 en ‘90. Maar het voorbije decennium zagen we nog maar weinig noemenswaardige buddy cop movies op het witte doek, enkele sequels op bestaande franchises -zoals Bad Boys 2 en Rush Hour 3-, en de heerlijke Britse kijk op het genre, Hot Fuzz, niet nagesproken. Héél eventjes hoopten op een revival in 2010 maar deze werd afgelopen zomer al snel de kop ingedrukt door de bonafide stinker Cop Out. […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.