Wish Upon recensie

Wish Upon posterWish Upon **

Regie: John R. Leonetti (Annabelle, Mortal Kombat: Annihilation)

Met Joey King, Ryan Phillippe, Ki Hong Lee, Sherilyn Fenn, Mitchell Slaggert, Alice Lee, Shannon Purser, Sydney Park, Josephine Langford, Daniela Barbosa, Alexander Nunez, Elisabeth Röhm,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van een mix tussen The Box & Final Destination.

Het verhaal: Clare is een onpopulaire tiener die alleen met haar vader thuis woont nadat ze haar moeder verliest door een zelfmoordpoging. Op een dag krijgt ze van haar vader een mysterieuze Chinese muziekdoos die hij vond tussen het afval en deze brengt miraculeus al haar wensen tot vervulling.

Joey King in Wish Upon

Ons verdict: De cinematograaf van o.m. The Conjuring, The Mask, Mortal Kombat & Insidious had met Annabelle als regisseur een dikke hit te pakken en mag daarom opnieuw wat horrorfilms uitwerken. Met Wish Upon heeft hij een geweldig concept te pakken van een mysterieuze Aziatische muziekdoos die geeft en neemt, maar de uitwerking laat te wensen over. Hoewel ik persoonlijk bij de vele schrikmomenten en moorden een grappig Final Destination-gevoel had, kreeg ik al vlug de indruk dat het publiek meer wil. De horror in Wish Upon is wat te fleps voor die hard horrorfans die iedere week op zoek gaan naar de ultieme kills. Bovendien is Wish Upon vooral gericht op een jonger publiek en zien we een hoofdpersonage die hoofdzakelijk irrationele tiener-streken uithaalt wat soms weinig realistisch overkomt. Tieners zijn dezer dage toch met wat meer zaken bezig dan hun populariteit op school, maar kom. Tot slot blijft een ultieme monster in de apotheose van de film wat uit. Op zich weer iets waar horror-fans op hun honger voor zitten.

Kortom, Wish Upon was niet meteen een schot in de roos, maar ongetwijfeld wordt dit gezien de sterke box office resultaten een franchise waar meer in zit.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter