Twin Peaks S2 op Netflix België recensie

Twin Peaks S2 posterTwin Peaks S2 **** 1/2

Regie: David Lynch & Mark Frost

Met Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Joan Chen, Everett McGill, Sheryl Lee, Sherilyn Fenn, Richard Beymer, Chris Mulkey, Eric DaRe, Lara Flynn Boyle, Warren Frost, Miguel Ferrer, David Lynch, Harry Goaz, Michael J. Anderson, Carel Struycken, Catherine E. Coulson,…

Speeltijd: 22 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Lost & Twin Peaks.

Het verhaal: FBI-agent Dale Cooper zet zijn zoektocht naar de moordenaar van Laura Palmer verder en haalt hulp van buitenaf om het mysterie op te lossen.

Ons verdict: Toen ik deze filmblog bijna 10 jaar geleden begon, wist ik een serie zoals Twin Peaks ten volle te waarderen maar moeilijk te verklaren waarom. Twin Peaks is nu eenmaal één van deze series die doorheen de jaren voor één of andere mysterieuze reden bleef hangen. Sterker nog, de intrige maakt het verhaal nog meer aanstekelijk. De cinematografie, de mysterie, de castleden,… Buiten enkele afleveringen valt werkelijk alles in deze serie in zijn plooi behalve de vreemde ontknoping. Deze voelt zo natuurlijk ongemakkelijk aan dat het iedere kijker met verbazing achterlaat. Maar eens je dieper in de mythologie duikt van de wereld die schrijver Mark Frost & regisseur David Lynch voor ogen hebben, weet je dat er meer is dan er met het oog te bespeuren valt in Twin Peaks. Dat is dan ook meteen de charme van Twin Peaks die regisseurs zoals J.J. Abrams & Damon Lindelof inspireerde om geweldige series te maken.

Besluit: Pik deze legendarische televisie op Netflix mee, zolang de voorraad strekt.

Twin Peaks : Documentary "Time" (march 2017)

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.