Apostle recensie op Netflix België

Apostle recensie op Netflix BelgiëApostle *** 1/2

Regie: Gareth Evans (The Raid: Redemption, V/H/S 2)

Met Dan Stevens, Michael Sheen, Lucy Boynton, Kristine Froseth, Mark Lewis Jones, Elen Rhys, Sharon Morgan,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van Brimstone, Hold the Dark & The Hills Have Eyes.

Het verhaal: In 1905 vergrijpt verloren ziel Thomas Richardson zich aan een gevaarlijke missie om zijn gekidnapte zus Jennifer te redden van een sinister religieuze sekte op het afgelegen eiland Erisden.

Apostle is nu op Netflix België! Lees onze mening hier

Ons verdict: De Welshman Gareth Evans heeft een ware cult om zijn status als regisseur gecreëerd met de spraakmakende franchise The Raid en met Apostle bekroont Netflix de man tot een nieuwe status als toonaangevend talent. Samen met Dan Stevens die sommigen onder jullie zullen kennen uit de film Kill Switch & de televisieserie Legion en de altijd sterke Michael Sheen staat deze Apostle al een tijdje op onze lijst van te streamen films. De trailers tonen zeer veel gelijkenissen met het meesterlijke internationale debuut van Martin Koolhoven. Kan Apostle zijn niveau evenaren?

Apostle gaat tegenover een Brimstone misschien in zijn eerste minuten iets te snel, zeker gezien de geweldige shots die we te zien krijgen in de eerste 15 minuten, maar met beklijvend griezelige scènes & een scherpe opbouw vergelijkbaar met Hold the Dark toont Evans al vanaf de eerste momenten zijn finesse. De production design achter Apostle met figuren zoals Her & The Grinder smaken naar meer en de subliem uitgewerkte muziek door Aria Prayogi, Fajar Yuskemal & de rest van het sound department geven deze Apostle net dat beetje extra tegenover eender welke horrorfilm. Enkel spijtig van de supporting castleden die niet mee kunnen met Michael Sheen, Dan Stevens & Lucy Boynton en de speelduur die met meer dan 2 uur film de structuur wat aan flarden haalt. Het met bloedovergoten einde wordt tot slot overschaduwt door een aantal cliché momenten die Apostle dan weer wat aan kwaliteit doet inboeten. Shame.

Kortom, Apostle komt voor ons iets te vroeg uit, want het is de ideale film om te streamen op Halloween. Voor diegenen die niet kunnen wachten, streamen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter