Hold the Dark recensie op Netflix België

Hold the Dark recensie op Netflix BelgiëHold the Dark ***

Regie: Jeremy Saulnier (Blue Ruin, Green Room)

Met Jeffrey Wright, Alexander Skarsgard, Riley Keough, Beckam Crawford, James Badge Dale, Michael Tayles,…

Speeltijd: 125′

Ga kijken als je hield van Wind River, The Grey & The Revenant.

Het verhaal: Na de dood van drie kinderen waarvan vermoed wordt dat ze door wolven zijn gedood, wordt schrijver Russell Core ingehuurd door de ouders van een vermiste 6-jarige jongen om hun zoon op te sporen in de wildernis van Alaska.

Alexander Skarsgard in Hold the Dark recensie op Netflix België

Ons verdict: Zeer bekend zijn we niet met het werk van cineast Jeremy Saulnier, maar met Blue Ruin & Green Room had hij de laatste jaren toch een volwaardige bioscooprelease te pakken en dan krijg je opportuniteiten om samen te werken met grote acteurs dankzij het zwaar buideltasje van Netflix. Jeffrey Wright (Westworld S2) & Alexander Skarsgard (Big Little Lies) hebben hun kwaliteiten al meermaals getoond in streaming-on-demand series door HBO, wisselen van kant siert hun carrière denken wij dan.

Jeffrey Wright

Hold the Dark start zeer gelijkaardig als Wind River met vlagen van The Grey & Welp in de vormgeving & enscenering, maar het grote verschil is dat de regisseur zijn trademark vanaf de start bovenhaalt in ellelange moody takes om een mooie sfeer te creëren. De acteerprestaties van Jeffrey Wright, Riley Keough, Alexander Skarsgard & James Badge Dale haken sychroon in op deze filosofie, maar dit krijg je dat ook een tijdje te zien met wat geweld, bloed, brutaliteit & een geweldige actiescène in het midden van de film tot je uiteindelijk tot het besef komt dat er geen samenhang is in Hold the Dark. De scènes op zich zijn goed, maar het voelt alsof het ieder moment zoals een kaartenhuis in elkaar kan zakken, zeker op het vlak van karaktertekening bij de hoofdpersonages. Tot slot is het einde ondanks de verschillende wendingen in het verhaal niet van een bijster hoge kwaliteit (hoofdzakelijk vanwege het lang wachten), maar de prachtige landschappen van Alaska krijg je er wel bij als een cadeautje voor het oog. De fijne lijn met het horrorgenre wordt wel gevrijwaard.

Besluit: Met Hold the Dark heeft Netflix weer een mooie film in zijn bibliotheek, maar het overstijgt de kwaliteit van pakweg een Wind River niet.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.