Treadstone S1 recensie op Amazon Prime Video

Treadstone S1 recensie op Amazon Prime VideoTreadstone *** 1/2

Bedenker: Tim Kring (Heroes)

Met Jeremy Irvine, Omar Metwally, Michael Gaston, Brian J. Smith, Tracy Ifeachor, Hyo-Joo Han, Emilia Schüle, Gabrielle Scharnitzky, Tzi Ma,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Jack Ryan, Alias & Hanna.

Het verhaal: Het Treadstone-project, dat superspion Jason Bourne heeft gecreëerd, richt zijn aandacht op een nieuw protocol om nieuwe bovenmenselijke moordenaars te ontwikkelen.

Treadstone S1 recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Hoewel wij vinden dat er iets teveel Bourne-films zijn geproduceerd doorheen de jaren (na Ultimatum mochten ze gerust even een pauze inlassen), keken wij wel uit naar het concept om een serie te starten rond Treadstone en zijn vele supersoldaten à la Jason Bourne. We waren dan ook verheugd te horen dat USA Networks het idee van Treadstone oppikte van CBS in 2010 met het schrijfwerk van Amerikaanse auteur Robert Ludlum in de achtergrond, maar we gingen volledig uit ons dak toen we hoorde dat Heroes-bedenker Tim Kring zijn tanden in deze serie zou bijten. Grote namen bleven wel wat uit, maar met namen zoals Omar Metwally, Jeremy Irvine & Brian J. Smith kan deze reeks ongetwijfeld meer allure krijgen met de jaren.

Omar Metwally in Treadstone S1 recensie

Het mag geen wonder zijn dat Treadstone voor Europa & België zijn weg vond naar Amazon Prime Video, want in heel wat opzichten past Treadstone in het rijtje naast Jack Ryan , You Are Wanted & Hanna. De cinematografie, de actie, de casting & de muziek volgen dezelfde trend wat heerlijk is voor mensen die zoeken naar continuïteit in het aanbod van de e-commerce gigant. De vechtchoreografie & actievolle beelden zijn daarentegen wel nog een stukje scherper op de snede geschoten dan alle andere televisieseries in zijn genre en ook de editing blaast ons soms van onze stoel als de makers zich toch enigszins kunnen onthouden om af en toe een aflevering niet afsluiten zoals een Amerikaanse sitecom tijdens primetime. De verhaallijnen doen vaak terugdenken aan het legendarische Alias met Jennifer Gartner hoewel het uitblijven van een echte sterke anatagonist (Gabrielle Schnarzitsky & Michael Gaston zijn samen geen Ron Rifkin) samen met atletische maar ook jonge cast de serie niet helpen tot een hoger niveau te tillen. Toch moet het absoluut niet onderdoen tegenover het recente Jack Ryan.

Kortom, Treadstone is in de lijn van Jack Ryan opnieuw een reden om Amazon Prime Video in huis te halen voor 2020 naast o.m. Star Trek: Picard deze maand.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter