Hanna S1 recensie op Amazon Prime Video

Hanna S1 recensie op Amazon Prime VideoHannah ***

Bedenker: David Farr (The Night Manager, HHhH)

Met Joel Kinnaman, Esme Creed-Miles, Mireille Enos, Noah Taylor, Joanna Kulig, Justin Salinger,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 – 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Bourne Identity, The Team S1 & Jack Ryan S1.

Het verhaal: We volgen het verhaal van Hanna, een buitengewoon getalenteerd meisje dat in de afgelegen bossen van Oost-Europa door haar vader wordt opgeleid om de perfecte huurling te worden, maar ze heeft geen enkel idee waarom.

Joel Kinnaman & Esme Creed-Miles in Hanna S1 recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Hanna, de Europese film van Joe Wright uit 2011, krijgt een Amerikaanse remake op het kleine scherm dankzij Amazon Prime Video en is sinds dit weekend te zien op de internationale streamingdienst. Joel Kinnaman, die we kennen uit Altered Carbon, The Killing & Suicide Squad, moet met deze serie de carrière van Esme Creed-Miles lanceren en eveneens de reputatie van de globale ecommerce gigant hoog houden die meer en meer onder druk komt door andere conglomeraten zoals Apple, Disney, Netflix & meer.

Met Hanna breidt Amazon het spionagegenre in zijn Originals-bibliotheek verder uit na het succesvolle Jack Ryan en het slaagt er weer in om een mooie continuering te verwezenlijken. De donkere cinematografie samen met het sluimerend tempo van de pilot en de natuurlandschappen laten zeer sterk terugdenken aan The Bourne Identity, hoewel het scenario van Seth Lochhead door David Farr misschien iets teveel uitgerokken wordt. Maar het speelse karakter waarin Hanna zich ontwikkelt als tienermeisje is nieuw voor het genre. Het authentieke scenario van de originele Europese versie van Hanna wordt grotendeels behouden, hoewel er hier en daar wat veranderingen zijn zoals de locaties onder meer. Allemaal positief, maar de actie is matig voor een spionageserie en ook bepaalde special effects zijn niet van al te hoge kwaliteit. Het geeft Hanna een gelijkaardige kwaliteit als Europese fictieseries zoals The Team, Bullets, etc. wat misschien wel een verloren kans is.

Kortom, Hanna is een mooie continuering van Amazon Prime Video in het spionagegenre hoewel de kwaliteit van de special effects wat beter mocht. Voor de liefhebbers van espionage.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter