Preacher S3 recensie op Amazon Prime Video

Preacher S3 recensie op Amazon Prime VideoPreacher S3 ****

Bedenker: Sam Catlin, Evan Goldberg, Seth Rogen (Sausage Party, Superbad)

Met Dominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Betty Buckley, Jeremy Childs, Ian Colletti, Pip Torrens, Julie Ann Emery, Lucy Griffiths, Noah Taylor,…

Speeltijd: 13 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Preacher S2.

Het verhaal: Jesse & Cassidy proberen ieders op hun eigen manier Tulip te redden en dat gaat niet van een leien dakje. Toch trekt Custer aan het lange eind en vertrekt naar de plek waar hij nooit meer terug naartoe wilde… Angelville.

De cast van Preacher S3 met Dominic Cooper, Ruth Negga & Joseph Gilgun

Ons verdict: Er zijn maar zelden series die beter worden naar gelang de seizoenen zich opstapelen. Series zoals House of Cards, How to Get Away with Murder, Orange is the New Black of Suits teren nog steeds op het debuterend succes en haalden nooit hun niveau na het 2de seizoen, maar er zijn uitzonderingen zoals pakweg een Game of Thrones. Om Preacher nu te gaan vergelijken met GoT is misschien wat teveel van het goede, maar je kan niet ontkennen dat dit 3de seizoen zijn 2 vorige seizoenen inhaalt qua kwaliteit. En dat is uniek. Preacher seizoen 3 stapelt personage per personage succesvol op met deze keer Betty Buckley, Mike Howard & Jeremy Childs die zich mogen uitleven in de creatieve kronkels van Seth Rogen na Graham McTavish, Noah Taylor & Pip Torrens in seizoen 2. Het scenario van Preacher S3 heeft ook opnieuw een noemenswaardige rode draad die ergens naartoe leidt, iets wat we toch miste in de vorige 2 seizoenen die iets teveel rock ‘n roll waren. Kerncast Dominic Cooper, Ruth Negga & Joseph Gilgun zijn inmiddels mooi ingespeeld op elkaar en de dynamiek binnen de groep zorgt ook voor het nodige entertainment. Tot slot blijft de cinematografie, enscenering, production design & toon van topniveau doorheen heel de serie.

Kortom, met dit 3de seizoen van Preacher bevestigt de AMC-serie eindelijk zijn status. Volgen die handel!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter