Bourne Legacy review

The Bourne Legacy ***

Regie: Tony Gilroy (Duplicity, Michael Clayton)

Met Jeremy Renner, Edward Norton, Rachel Weisz, Corey Stoll, Stacy Keach, Scott Glenn,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van de vorige Bourne films.

Het verhaal: De gebeurtenissen van Jason Bourne hebben zijn impact op andere zogenaamde projecten die lopen tijdens zijn weg naar het blootstellen van de top secret feiten aan de publieke opinie. Zo is er Aaron Cross, een soldaat die opgenomen werd na zijn dienst in Irak en product is van het project “Outcome” (een spin-off van Jason Bourne’s project “Blackbriar” & “Threadstone”). De stakeholders beslissen om de projecten stop te zetten vanwege het schandaal en schakelen daarom alle supersoldaten, wetenschappers en andere medewerkers uit. Dit is buiten Aaron Cross en Dr. Marta Shearing gerekend die allebei weten te ontsnappen uit de klauwen van de NRAG (National Research Assay Group). Ons verdict: Na het succes van de vorige 3 verhalen rond Jason Bourne krijgt schrijver Robert Ludlum terug de kans om zijn fantastische wereld rond goverment conspiracy en counter espionage verder uit te werken. Deze keer komt hij met nieuwe namen op de proppen zoals Outcome, NFAC, Aaron Cross,… en gebruikt hij wetenschap om zijn verhaal te staven.

Voor diegenen die volledig in de wereld van Jason Bourne zijn, is The Bourne Legacy een fantastische beleving vol verwijzingen naar de fantastische trilogie. Voor de anderen onder ons is de film vrij complex, omdat de verhaallijnen van de vorige 3 films doorheen heel de nieuwe film lopen. Bovendien komen de klopstukken van het Bourne-schandaal meermaals aan het licht, waarbij dat een doorsnee filmkijker niet goed weet wie het is. Opvallendere verwijzingen met filmbeelden uit de vorige films zou dus handig zijn geweest (maar misschien was de film dan nog langer geweest?).

De ruwe actie in Bourne Legacy is iets minder uitgewerkt dan zijn voorganger The Bourne Ultimatum, het hoogtepunt van de Bourne-franchise. De stunts en actiescènes zijn nog steeds verbazingwekkend realistisch en indrukwekkend, maar halen niet het onderste van de kan. Tot slot kan ik nog vertellen dat de sterrencast Jeremy Renner, Edward Norton en Rachel Weisz niet teleurstellen. Vooral de acteerprestatie van Jeremy Renner moet niet onderdoen tegenover die van Matt Damon.

Kortom, Bourne Legacy is een must-see voor de Bourne-liefhebber. De doorsnee filmkijker is gewaarschuwd om de vorige films zeker en vast te herkijken via iTunes. Kijk onderaan naar de clips Rooftop Rescue, Basement Fight en Motorcycle Chase om in de mood te komen:

 

 

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Bourne Legacy review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter