The Man in the High Castle S3 recensie op Amazon Prime Video

The Man in the High Castle S3 recensie op Amazon Prime VideoThe Man in the High Castle S3 *** 1/2

Regie: Frank Spotnitz (Medici: Masters of Florence)

Met Alexa Davalos, Rufus Sewell, Cary-Hiroyuki Tagawa, Rupert Evans, Luke Kleintank, Bella Heathcote, Jason O’Mara, William Forsythe, Joel de la Fuente, DJ QuallsDavid Furr, Stephen Root, Brennan Brown, Michael Gaston, Conor Leslie…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van het vorige seizoen van The Man in the High Castle.

Het verhaal: We volgen de gevolgen op van The Man in the High Castle S2. De Japanners testen een atoombom, terwijl Juliana Crain haar leven als rebellenleider in de Neutrale Zone uitbouwt en Joe Blake de troon van de nieuwe Führer moet aanvoelen voor zijn verraad.

De Japanners testen een atoombom in The Man in the High Castle S3

Ons verdict: Amazon Studios is erin gevlogen! Ondanks het feit dat het aanbod verre van zo uitgebreid is als buurland Duitsland kan je als Belg wel genieten van een aantal spraakmakende Amazon Studios-series zoals o.m. Jack Ryan en deze Man in the High Castle.

Alexa Davalos in het 3de seizoen van The Man in the High Castle

Het inmiddels 3de seizoen van The Man in the High Castle blijft op het vlak van cinematografie en effects op hetzelfde niveau als zijn voorganger, maar op het vlak van kippenvelmomenten laat het er geen gras over groeien. De wereld die Philip K. Dick voor ons bedacht met zijn kortverhaal The Man in the High Castle spreekt tot de verbeelding van creatieve geesten zoals Frank Spotnitz en die blijven keer op keer de mythologie heruitvinden met deze keer ook Amerikaanse namen die revue passeren buiten de Duitse Nazi’s. The Man in the High Castle S3 ontsnapt weer niet aan zijn controverse met swastika’s die je om de oren worden gegooid in de eerste afleveringen en Nazi speeches die zelfs de grootste politiek-correcte politici zullen blijven inspireren. Kerncast Alexa Davalos, Rufus Sewell, Cary-Hiroyuki Tagawa, Luke Kleintank & Bella Heathcote acteren inmiddels op automatische piloot en weten maar al te goed hoe ze sympathie bij het publiek moeten ophalen vanuit hun perspectieven. Tot slot brengt dit 3de seizoen een nieuwe wind met thema’s zoals rebellie & alternatieve dimensies die stilaan de banden tussen de nieuwe wereldmachten beginnen aan te tasten.

Besluit: The Man in the High Castle S3 is de zoveelste serie op Amazon Prime Video die ons geen dag doen twijfelen dat ze een stevige concurrent zijn voor Netflix. Volgen die serie!

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter