Designated Survivor op Netflix België recensie

Designated Survivor posterDesignated Survivor ***

Bedenker: David Guggenheim

Met Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Adan Canto, Italia Ricci, Kal Penn, Maggie Q, Virginia Madsen, Ashley Zukerman, Tanner Buchanan,…

Speeltijd: 22 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van een mix tussen CSI, House of Cards & Tyrant.

Het verhaal: Een lid van het kabinet van de Amerikaanse regering wordt na een terroristische aanslag op het Capitool als aangewezen overlevende ondergedompeld tot nieuwe leider van de Verenigde Staten.

De volledige cast met Kiefer Sutherland

Ons verdict: Ik ga al meteen met de deur in huis vallen: ik ben geen fan van Amerikaanse thriller-reeksen zoals CSI, NCIS, Bones of Castle zoals zowat heel België. Period.

Er is iets aan het voorgekauwde & snelle tempo vol irreële omstandigheden dat me stoort aan dit soort series en iedereen die nog maar de allure pretendeert van een Amerikaanse serie vol popcorn entertainment, gaat er bij mij meteen onderuit. Nu wil ik de nieuwste serie van Kiefer Sutherland die heel België kent uit 24 niet meteen over dezelfde kam scheren, maar de uitwerking & stijl van Designated Survivor doet met momenten sterk terugdenken aan dit soort populair Amerikaanse series. We zijn met pakweg een House of Cards of Tyrant veel meer op ons gemak. Kraken we Designated Survivor af? Nee, niet helemaal. Het flirt met onze grens van wat aanvaardbaar is dankzij leuke acteerprestaties door Kiefer Sutherland (24, Flatliners, Phone Booth), Natascha McElhone (Ronin, The Truman Show, Californication), Maggie Q (Divergent, Die Hard 4.0) & Kal Penn (Harold & Kumar), maar af en toe laat de uitwerking te wensen over. In een tijdperk vol sterke & kwalitatieve televisieseries kan Designated Survivor makkelijk naar de achtergrond verhuizen.

Kortom, Designated Survivor is brood en spelen voor het volk, maar dankzij leuke acteerprestaties van de Designated Survivor-cast kan het bij MoviePulp.be net door de beugel.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter