Die Hard 4.0 review

Die Hard 4.0 posterDie Hard 4.0*****

Regie: Len Wiseman (Underworld***)

Met: Bruce Willis, Timothy Olyphant, Justin Long, Maggie Q, Mary Elisabeth Winstead

Speelduur: 130′

Ga kijken als je hield van: Die Hard*****, Die Hard 2*****, Die Hard: With A Vengeance***** en elke andere echt goeie actiefilm-pur-sang van de laatste 20 jaar.

Vergelijk prijzen van die Hard 4.0 online op Kelkoo!

Het verhaal: Een plotse aanval op de informatica-infrastructuur van de Verenigde Staten stort het land in een chaos. De mysterieuze crimineel achter dit plan heeft alle digitale invalshoeken zorgvuldig uitgekiend, maar heeft nooit rekening gehouden met het feit dat er wel eens iemand analoog roet in het eten zou kunnen strooien : John McClane … .

Bruce Willis in Die Hard 4.0

Ons verdict: Bijna 20 jaar geleden stond er met John McClane een antiheld op die het aanschijn van de actiecinema voorgoed zou veranderen. Tenmidden van een decennium dat bol stond van machismo, testosteron en glimmende spierbundels gaf hij een menselijk gelaat aan de term actieheld. McClane was anders dan onoverwinnelijke one-man-armies als Scharwenegger en Stallone. Hij vloekte, rookte als een ketter, had lak aan authoriteit, ruziede met z’n vrouw en bloedde tot z’n marcelleke donkerbruin zag. Dit onvergetelijk personage toverde Die Hard om tot een onbetwistbare actieklassieker en Bruce Willis tot één van de grootste sterren op deze planeet. Er volgden nog 2 fantastische sequels en een ontelbare reeks klonen als Speed****, The Rock**** en Conair****.

Oops! Die Hard 4.0

Anno 2007 hebben de kleerkasten baan moeten ruimen voor in spandex gestoken superhelden maar het doet me genoegen om te zeggen dat de ondertussen 52jarige McClane ze nog steeds overtreft. Die Hard 4.0 mag zonder blozen naast de andere 3 Die Hard-films gaan staan. John McClane mag dan gestopt zijn met roken (misschien geen slechte beslissing gezien de halsbrekende toeren die hij op zijn oude dag nog moet uithalen) en heel wat minder fucks in de monden nemen. Hij kickt nog steeds op onnavolgbare wijze ass. Na een wolkenkrabber, een vliegveld en New York, is hij deze keer verantwoordelijk voor het lot van de gehele VS en bij uitbreiding de rest van de wereld.

Regisseur Len Wiseman deed een opmerkelijk sterke job. Uit tal van subtiele inside jokes en een heerlijk donker kleurenpalet dat refereert naar de voorgaande delen, blijkt een diepgaande liefde voor en een grondige kennis van de Die Hard-franchise. Die Hard 4.0 combineert een old school-feel met een 21ste eeuws plot dat (cyber-)terrorisme, 9/11, de oorlog in Irak en andere actuele wereldproblemen op haast perfecte wijze integreert met een als een donderende vrachttrein voortbijrazende blockbuster. Daarenboven valt er te genieten van een aantal van de spectaculairste en origineelste actiescènes van de laatste jaren. Voeg daarbij een solide supporting cast: Naast de goed presterende Justin Long en Mary Elisabeth Winstead halen ook de slechteriken van dienst een zeer hoog niveau. Timothy Olyphant komt (net als in Deadwood*****) zeer dreigend en bij momenten hilarisch uit de hoek. Maggie Q (Mi:3****) en Cyril Raffaeli (Banlieue 13***) zijn perfect gecast als de fysical henchmen.

Die Hard 4.0 biedt alles wat je van een hedendaagse blockbuster mag verwachten en véél meer. Als je deze zomer slechts één film in de bioscoop gaat bekijken, laat het dan deze spectaculaire trillride zijn.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

8 thoughts on “Die Hard 4.0 review”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Can’t wait !!!

  Please wait...
 2. Dankzij deze review ga ik hem ook in AP zien vandaag. Keep you guys posted with a second opinion!

  Please wait...
 3. Ik moet zeggen dat ik Die Hard 4.0 een nostalgische reis naar de actiefilms van de jaren ’80 vond. Ik raad hem zeker aan te gaan kijken als je houdt van de actiefilm waar de good guy alles aankan en de wereld kan redden (OK, dat maakt de film een beetje overdreven, but who cares? :-p). Dikke 4 sterren waard!!

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.