WAMD Avant Prémière review: Transformers

Transformers posterTransformers****

Regie: Michael Bay (The Rock****)

Met: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Jon Voight, John Turturro, Anthony Anderson, Bernie Mac

Speelduur: 140′

Ga kijken als je kan genieten van de typische visuele bombast van een Michael Bay-film met de basispremisse van Independence Day**** … blablabla. Fuck it: Ga gewoon kijken!!!

Vergelijk prijzen van Transformers online op Kelkoo!

Het verhaal: Twee robotclans, de heldhaftige Autobots en de slechte Decepticons, hebben de aarde uitgekozen als strijdterrein. Twee tieners geraken tegen wil en dank betrokken bij deze oorlog om onze planeet en bij uitbreiding de rest van het heelal … .

Aanval van de Decepticons in Transformers

Ons verdict: Wie enkel van een film kan genieten als hij kan bogen op diepgravende, existentiële dialogen, in elkaar gevlochten, meanderende verhaallijnen en een neo-realistische mise-en-scène , blijft beter ver weg van Transformers. Iedereen die eens overdonderd wil worden door de spectaculairste en de meest explosieve blockbuster van het jaar, kunnen wij Michael Bay’s beste werk sinds The Rock van harte aanbevelen.

Transformers vindt van de eerste tot de laatste minuut de juiste tongue-in-cheek toon die dit soort big, loud, dumb fun omtovert de heerlijk entertainende rollercoaster die het is geworden. Wie dacht dat Bay al zijn kruit had verschoten met de uitzinnige actiescènes in Bad Boys 2*** is eraan voor de moeite. Transformers bevat alles wat je van de voormalige videoclipfilmer kan verwachten en véél meer. Waanzinnig knappe CGI, talloze slow-motion helicoptershots, intense vuurgevechten en naar schatting 1736 explosies. Daarenboven valt er met momenten ook echt te lachen met de vele grappige oneliners.

Megan Fox en Shia LaBeouf in Transformers

Bay en producent Steven Spielberg verkozen een jonge, hippe cast boven de gevestigde waarden die meestal dit soort peperdure spektakelfilms bevolken. Het geeft de enige zomerblockbuster die (voorlopig?) nog geen deel uitmaakt van een franchise een extra frisse toets. Bovendien zetten coming star Shia LaBeouf en de verrukkelijke Megan Fox tenmidden van de chaos ook nog eens sympathieke personages neer waar je echt om geeft. Het fantastische stemmenwerk van de Autobots transporteerde mij naar vrije namiddagen uit mijn kindertijd toen ik me onledig hield met het bekijken van de Transformers-cartoons en zat te spelen met de action figures van Optimus Prime en de zijnen.

Die Hard 4.0 blijft de must-see van de zomer maar wie zich ook aan een tweede film waagt, zal zich met Transformers niet bekocht voelen. Deze explosieve blockbuster breekt momenteel box office-potten over de grote plas. Vlaamse bioscoopgangers kunnen de massa vervoegen vanaf 25 juli.

Bekijk alvast enkele scènes uit Transformers:

21 gedachten op “WAMD Avant Prémière review: Transformers”

 1. jaja :)

  Please wait...
 2. Transformers was keicool!! KEIHARD de moeite waard!!!

  Please wait...
 3. Voor al diegenen die beslissen om naar Transformers te gaan kijken, het is best de moeite om deze in digitale kwaliteit te bekijken. Echt een aanrader voor iedereen die CGI beter wil ervaren!! Namens het hele MoviePulp-editorteam :-)

  Please wait...
 4. Voor meer foto’s van Megan Fox, bekijk onze wallpapers sectie!!!

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter