Transformers 2: Revenge of the Fallen review

transformers_2_blue_head_poster1Transformers 2: Revenge of the Fallen **1/2

Regie: Michael Bay (The Rock*****)

Met: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, John Turturro, Tyrese Gibson

Speelduur: 150′

Ga kijken als je houdt van het originele Transformers****, maar dan duurder, grootser, explosiever, drukker, luider, en vooral ook dommer en veel langer.

Het verhaal: doet eigenlijk niet te terzake. Gigantische robotten die een burgeroorlog uitvechten op aarde + Megan Fox, meer hoef je echt niet weet over deze film. De rest is je reinste nonsens.

transformers-2-movie-stills-megan-fox-blank-true-religion-jeans-denim-shorts-8

Ons verdict: Deze Transformers 2 is het perfecte voorbeeld van wat er gebeurt wanneer je een megalomane regisseur handenvol geld toestopt om een sequel te maken simpelweg omdat de voorgaande film veel geld opbracht (zie ook de Pirates-sequels). Je krijgt een véél te lange, drukke bedoening waarvan de overdaad aan actiescènes en domme grapjes moet verhullen dat het flinterdunne script meer rewrites heeft doorstaan dan de bijbel zo’n 2000 jaar terug. Met momenten lijkt het wel of men Michael Bay van de set moest wegrukken, terwijl hij schreeuwde om nog meer robotten, explosies, helicopter- en cleavage-shots. Het resultaat is er ook naar: na dik tweeënhalf (!) uur verlaat je hersenloos en murw geslagen de zaal, maar tegen de tijd dat je terug thuis bent, kan je je nog maar één ding herinneren, Megan Fox, de heetste ontdekking sinds de chilipeper.

transformers-2-megan-fox

Een totale flop is Transformer: Revenge of the Fallen echter niet geworden. Met zoveel spektakel en onvoorstelbaar knappe CGI krijg je natuurlijk bang for your buck, zoals dat dan wel heet in Amerikaanse vaktermen. Als je de gapende plotgaten en verschrikkelijke soundtrack kan negeren, valt er met momenten best te genieten. Sommige nieuwe robotten ogen echt bijzonder vet. Niemand kan het Amerikaanse leger cooler in beeld brengen dan Michael Bay. Shia LaBeouf en John Turturro maken het beste van het beschikbare materiaal, en zorgen voor de broodnodige tongue-in-cheek. En we blijven het zeggen: MEGAN FOX!!! Als je sowieso een aversie hebt van domme Amerikaanse actiefilms, loop je hier best met een wijde boog omheen. Voor alle anderen is dit een zéér voorzichtige aanrader. Er draait momenteel met Star Trek en Terminator Salvation heel wat straffer blockbuster-voer in de zalen.

transformers-megan-fox

Bekijk ook dit grappige filmpje over CGI-Megan Fox:

3 gedachten op “Transformers 2: Revenge of the Fallen review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter