The Man in the High Castle op Amazon Prime review

The Man in the High Castle posterThe Man in the High Castle ****

Regie: Frank Spotnitz & Philip K. Dick

Met Alexa Davalos, Luke Kleintank, Rupert Evans, Rufus Sewell, Cary-Hiroyuki Tagawa, Joel de la Fuente, Allan Havey, Burn Gorman,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Allied.

Het verhaal: Verenigde Staten, 1962. Het land is verdeeld onder de Japanners en de Duitsers nadat Hitler de eerste was om een atoombom te maken. We ontmoeten het geïntegreerd koppel Juliana Crain & Frank Frink in het Japans bezette San Francisco die zonder weten in een spionage-opdracht betrokken worden door het vinden van een mysterieuze opname…

The Man in the High Castle op Amazon Prime review

Ons verdict: Als je weet dat schrijver Frank Spotnitz werd gevraagd om met het geld van de Scott-familie een nieuwe serie te maken gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick die Amazon op de kaart moet zetten naast Netflix & HBO, dan kan je al een licht vermoeden krijgen dat de kwaliteit van deze nieuwe video on demand-serie hoog zal zijn. Hoezo, hoor ik je zeggen? Voor heel wat science fiction fans mag de naam Philip K. Dick niet onbekend zijn. De man die ongelofelijke science fiction verhalen schreef en een inspiratie was voor Hollywood-blockbusters zoals Minority Report, Total Recall, A Scanner Darkly, Next & The Adjustment Bureau wordt met The Man in the High Castle terug van onder het stof gehaald door niemand minder dan één van de beste science fiction regisseur op deze planeet. Mocht je het niet weten, Sir Ridley Scott gebruikte bovendien Philip K. Dick’s kortverhaal Do Androids Dream of Electric Sheep? voor het maken van Blade Runner die volgend jaar een vervolg krijgt.

Dus gaven we Amazon Prime Video een kans om tijdens de kerstweken The Man in the High Castle te binge-kijken en we waren niet ontgoocheld. De intrigerende serie die zich afspeelt in een alternatieve wereld waarin Hitler de Tweede Wereldoorlog won, is geen klassieke Philip K. Dick-verfilming met futuristische elementen en special effects. Nee, het is een intelligente spionageserie die nieuw talent zoals Alexa Davalos, Luke Kleintank & Rupert Evans laat ontplooien tot een meesterlijke cast naast gevestigde waarden zoals Rufus Sewell & Cary-Hiroyuki Tagawa. Het verhaal zit bovendien vol verrassingen en plottwists die je meer zullen entertainen dan het recente Allied met Brad Pitt & Marion Cotillard. Een geslaagde start van Amazon Studios en ideaal om Amazon Prime Video voor 30 dagen gratis en legaal te proberen in België of Nederland.

Kortom, met The Man in the High Castle heeft Amazon Studios zijn eerste aanrader beet. Meer van dat! Benieuwd of ze het niveau van HBO & Netflix kunnen aanhouden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.