Wu Assassins recensie op Netflix België [eerste indruk]

Wu Assassins recensie op Netflix BelgiëWu Assassins ***

Bedenkers: John Wirth (The Sarah Connor Chronicles) & Tony Krantz (The Big Bang) / Regie: Stephen Fung (Into the Badlands, Tai Chi-films)

Met Iko Uwais, Katheryn Winnick, Byron Mann, Li Jun Li, Tzi Ma, Mark Dacascos, Celia Au,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 40 – 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Iron Fist, IP Man & Ong-Bak.

Het verhaal: We volgen Kai Jin, een jonge chef-kok uit Chinatown in het huidige San Francisco, die in problemen geraakt met de Chinese Triade en in contact komt met de mystieke kracht Wu Xing die van Kai met tegenzin een Wu Assassin maakt.

Iko Uwais in Wu Assassins recensie op Netflix België

Ons verdict: De kung fu-dagen van John Woo zijn met grote blockbusters zoals Mission: Impossible II, Red Cliff & The Crossing zo goed als voorbij, maar dat betekent niet dat er anderen in de rij staan om zijn legacy over te nemen. Netflix sprak schrijver John Wirth aan om samen met producer Tony Krantz een serie te brengen die aanvoelt zoals de volgende martial artsflick en ze selecteerde de Indonesische acteur Iko Uwais bekend uit The Raid, Star Wars VII: The Force Awakens & Mile 22 als ster van Wu Assassins met Vikings-actrice Katheryn Winnick & Byron Mann als back-up. Getalenteerde regisseur Stephen Fung iut Hong Kong neemt de eerste afleveringen voor zich.

Wu Assassins’ pitch van een Javaanse chef-kok die vanuit zijn foodtruck met de 5 elementen van het Taoïsme probeert de misdaad in het Chinatown van San Francisco te bestrijden, komt weliswaar te snel op gang in de pilot en met wat flauwe CGI & een zwakke editing stuikt het verhaal al snel in elkaar zoals een kaartenhuis. Maar de voortreffelijke vechtchoreografie van Iko Uwais in combinatie van andere namen zoals Mark Dacascos uit John Wick 3 maken Wu Assassins het kijken waard, hoewel de vechtkunsten in de Netflix-serie niet vernieuwend zijn tegenover het werk van Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, Tony Jaa of Donnie Yen. Het voelt zelfs in heel wat opzichten aan als een kopie van Iron Fist S2. Wu Assassins heeft ook een hele andere vibe als Too Old to Die Young of Narcos en boordt dan ook een geheel ander publiek aan die interesse heeft in de (Chinese) onderwereld. Aan jou de keuze of je liever van K-pop & Aziatische gangsterrap houdt of the real dealSit back en battere maar, manneuh! FIGHT!!!

Kortom, Wu Assassins is heel wat anders dan Too Old to Die Young, maar het verteert vlotter. Verwacht wel geen vernieuwing tegenover Iron Fist S2 of andere martial arts-films zoals IP Man & Ong-Bank.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter