IP man review

IP man ***

Regie: Wilson Yip

Met Donnie Yen, Simon Yam, Hiroyuki Ikeuchi,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van Dragon: The Bruce Lee Story.

Het verhaal: IP man is de grootmeester van Kung Fu in de Chinese streek Foshan. De Wing Chun vechter leeft een ingetogen leven, maar wordt voortdurend uitgedaagd door andere grootmeesters om hun vechtkunsten met elkaar te meten. Wanneer Japan China invalt tijdens WOII, moet de grootmeester zijn vechtkunsten eveneens meten met deze van de Japanse om voor eens en altijd te tonen dat hij de sterkste is van de Aziatische wereld.

Ons verdict: Wie mist er ‘de goeie ouwe dagen’ van de Kung Fu films met Bruce Lee en David Carradine? I’m guilty! Al een geluk zijn er nog films zoals IP man die terug gaan naar de bakermat van martial arts. IP man vertelt het verhaal van de man achter de oorsprong van Wing Chun, een vechtkunst die de recente decennia veel populariteit kent in de Westerse wereld. Door middel van historische elementen toe te voegen aan de film krijgt IP man een iets andere invalshoek als de klassieke actiefilm. Het tempo van de film ligt daardoor iets trager en de nadruk ligt niet zo zeer op de vechtchoreografie. Toch blijft de vechtchoreografie met een bijzonder mooie bijdrage van Chinese martial arts specialist Donnie Yen het hoogtepunt van de film. Zo heeft China een nieuwe franchise te pakken, want een vervolg wordt binnenkort gelanceerd in het Westen onder de titel Ip Man 2: Legend of the Grandmaster.

Kortom, IP man is nostalgisch en enjoyable. Geniet onderaan van de vechtscène waarin de held 10 Japanners afmaakt:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “IP man review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter