John Wick: Chapter 3 – Parabellum recensie in IMAX 3D

The John Wick 3 recensieJohn Wick: Chapter 3 – Parabellum *** 1/2 in IMAX 3D ****

Regie: Chad Stahelski (John Wick Chapter 2, Highlander)

Met Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Saïd Taghmaoui, Jerome Flynn, Anjelica Huston, Jason Mantzoukas, Asia Kate Dillon, Mark Dacascos, Boban Marjanovic, Robin Lord Taylor,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van John Wick: Chapter 2.

Het verhaal: John Wick is terug. Met een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd en een leger huurmoordenaars achter zich aan. Na het doden van een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op de neutrale grond van het Continental Hotel is John excommunicado verklaard. Zijn lidmaatschap wordt opgeheven en hij heeft geen toegang meer tot de diensten en de leden van de geheime criminele gemeenschap. Met slechts één uur voorsprong en de meest meedogenloze premiejagers van de wereld achter zich aan vecht John zich door New York in een poging te overleven.

De setting: België is eindelijk een IMAX-cinema rijker en wat voor één! Maar liefst 2 tennisvelden groot (532m² schermgrootte met 27,6 m breedte en 19,3 m lengte) bedraagt het scherm in de nieuwe IMAX-zaal te Kinepolis Brussel en zal er enkel de allergrootste blockbusters van het moment vertonen. Prijzen zijn wel stevig aan zo’n 16 euro per kaartje, maar de beleving met 4K-laserprojectie & 12.1 IMAX Sound geluidssysteem is het geld hem helemaal waard. Het liet ons terugdenken aan de gouden jaren ’90 waarin de Metropolis Antwerpen opstartte en het gebrul van de Tyrannosaurus Rex uit Jurassic Park doorheen de boxen weergalmden. Movie-lovers, rep uw reet naar Kinepolis Brussel! IMAX is de enige manier om deftig 3D te kijken vanaf rij 8 tot en met 10.

Ons verdict: De uitmelkerij bij Lionsgate gaat door met het inmiddels 3de hoofdstuk van de John Wick-franchise met Chad Stahelski nog steeds dik aan het roer. Dat weegt meteen op de productie met smaakmakend lange & zware gevechten die dik te pruimen zijn. Zeker de vechtscènes in Casablanca & The Continental zijn vanwege het FPS-perspectief om van te smullen!

Keanu Reeves op een paard in John Wick Chapter 3 Parabellum

Dikke actie dat schitterend is om te zien in IMAX met andere woorden, maar daar blijft het wat bij. Met het wegvallen van David Leitch krijgen we (opnieuw) geen nieuwe verbetering in het scenario, de dialogen & de opbouw, maar we kunnen duidelijk zien dat beide gewezen stuntmannen een telefoontje hebben gepleegd onder elkaar. Hetzelfde stuntteam van The Triad uit Deadpool 2 lijkt immers aan het werk in John Wick 3 met acteur Mark Dacascos en zijn kompanen. De grootste verbetering uit John Wick Chapter 3 tegenover zijn voorganger is zonder meer de mooie Halle Berry die met haar vertolking als huurling Sofia de beste prestatie neerlegt als gaste tegenover Ian McShane die na Hellboy 3 & American Gods S2 voor de zoveelste keer oorlog moet zoeken (Si vis pacem, para bellum dat verwerkt werd in de titel betekent immers als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog in het Latijn). Zucht. Met zijn speelduur van meer dan 2 uur kan je onmogelijk een goede opbouw krijgen, maar ook deze keer hebben we met de vele heerlijke kill-scènes van Keanu Reeves geen moment spijt om deze film uit te kijken. Bloed & spelen, wat wil je meer, MoviePulp-fans?

Kortom, John Wick: Chapter 3 – Parabellum is een verbetering tegenover John Wick: Chapter 2, maar het blijft verre van het niveau van de originele John Wick. Verstand op nul, lachen en GOAN! #moetkunnen

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.