De laatste Game of Thrones recensie op Telenet Play [eerste indruk]

Game of Thrones S7 recensieGame of Thrones S8 *****

Bedenkers: David Benioff, D.B. Weiss & George R. R. Martin

Met Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Iain Glen, John Bradley, Gwendoline Christie, Alfie Allen, Conleth Hill, Liam Cunningham, Isaac Hempstead Wright, Nathalie Emmanuel, Rory McCann, Carice van Houten, Jacob Anderson, Joe Dempsie,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 – 85 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van het 7de seizoen van Game of Thrones.

*** OPGELET, SPOILER ALERT ***

Het verhaal: Winter is here en The Great War is gekomen! De Muur is gevallen en het dodenleger van de Night King marcheert door Westeros. Het einde is nabij, maar wie zal de IJzeren Troon veroveren?

De laatste Game of Thrones recensie op Telenet Play

Ons verdict: De meest gestreamde (en illegaal gedownloade) serie aller tijden staat op de naam van HBO en komt met dit 8ste seizoen tot zijn einde (als je de prequel-series daar uiteraard niet bijtelt). De tweestrijd tussen de levenden en de doden krijgt een apotheose met dit 8ste seizoen en cast & crew moeten de lippen stijf houden om het bitterzoete einde niet te verklappen. Met 15 miljoen dollar budget per aflevering en bijna 1.5 uur per aflevering werden er geen kosten bespaard, maar zal dit voldoen? Wordt Game of Thrones de enige echte grootschalige televisieserie met een legendarisch einde?

De gigantische draken van Jon Snow & Daenerys Targaryen in het laatste seizoen van Game of Thrones S8 recensie

Dit 8ste seizoen van Game of Thrones ligt in het verlengde van seizoen 7 met pakweg 3/4 van de pilootaflevering die zich afspeelt in het geliefde Winterfell. De 1ste aflevering bespaart niet op sensatie met vluchten op draken, legers die zich voorbereiden en de mythische (hoofd)personages die elkaar blijven ontmoeten. De cast met namen zoals Emilia Clarke, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Iain Glen, John Bradley, Gwendoline Christie, Alfie Allen, Conleth Hill, Liam Cunningham, Isaac Hempstead Wright, Rory McCann, Joe Dempsie & Nathalie Emmanuel presteert allang over hun capaciteiten en de muziek van Ramin Djawadi blijft zoals steeds aflevering per aflevering weergalmen in je hoofd om zo verslaafd verder te blijven kijken. Op nieuwe locaties wordt er misschien bespaard in dit laatste seizoen hoewel we toch nog steeds mooie taferelen krijgen in het immense Westeros. Tot slot is het tempo alsook de cinematografie zoals steeds ongenaakbaar perfect. Legendarisch.

Kortom, als het introductiefilmpje al legendarisch is, maakt het niet uit hoe deze serie eindigt. Dit laatste seizoen van Game of Thrones wordt de absolute top van 2019! Zonder twijfel de beste serie van de voorbije decennia! #ForTheThrone

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter