Deadpool 2 IMAX recensie

Deadpool 2 IMAX recensieDeadpool 2 ****

Regie: David Leitch (John Wick, Atomic Blonde)

Met Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz, Eddie Marsan, Terry Crews, Rob Delaney, Bill Skarsgård, T.J. MillerBrianna Hildebrand, Leslie Uggams, Karan Soni, Stefan Kapicic, Paul Wu, Brad Pitt,…

Speeltijd: 119′

Ga kijken als je hield van de vorige Deadpool tiens.

Het verhaal: Deadpool brengt een team van superhelden samen om een jongen met ongelofelijke superkrachten te redden van de wrede tijdreizende mutant Cable.

Josh Brolin als Cable in Deadpool 2

Ons verdict: Ryan Reynolds heeft het na vele jaren eindelijk voor elkaar gespeeld om het strippersonage Deadpool op een eigenzinnige en waardige manier in bioscopen te krijgen. Het mag dan ook niet verbazen dat Deadpool met zijn sarcastische humor en metafictie een groot succes was in 2016. Maar de kaarten liggen met het falen van Justice League, het voordurend uitmelken van The X-Men & de toenemende hegemonie van The Avengers nu anders. Maar te zwijgen over de nakende fusie tussen Disney & 21th Century Fox binnenkort. De promotiecampagne van Deadpool 2 was geslaagd met voortdurende grappen en grollen met het personage Deadpool in de hoofdrol in plaats van continue spoilers weg te geven in trailers. Een goede zaak. Maar goed, wat brengt Deadpool 2?

 

Wel, geloof het of niet, Deadpool 2 brengt opnieuw een andere kijk op het stripboek-gebeuren. Met zijn geïmproviseerde X-Force maakt hij er letterlijk een zooitje van en ieder comic book team die tot hiertoe is uitgebracht, gaat eraan voor de moeite. Inclusief die van zijn eigen universum, The X-Men. Het is dus weer lachen geblazen en de humor vol metafictie (arme DC & Marvel) & melokomedie (go, Celine Dion!) valt alles behalve geforceerd aan voor de 2de keer. Regisseur David Leitch krijgt net zoals bij Atomic Blonde ook weer de kans om zijn stempel te drukken op de filmproductie met een geweldige actiescène op het einde van Deadpool 2 en een schitterend begingeneriek die de hele James Bond-franchise op de korrel neemt. Amazing! Deadpool 2 heeft maar 1 kanttekening: de ludieke dialogen zorgen er weliswaar voor dat de film zeker rond het midden wat stil valt en alles behalve vlot is. Maar goed, dat is de stijl van Deadpool als figuur. Tot slot, hoe geweldig waren de ‘X-personen’ weer met Ryan Reynolds als Deadpool & Josh Brolin als Cable aan kop?

Kortom, Deadpool 2 is weer geslaagd. Ga dat zien!